وي خاطرنشان کرد: شيوه عزاداري در بازار تبريز با گذشت زمانهاي بسيار همچنان شکل سنتي خود را حفظ کرده و همه ساله باشکوه بسيار زيادي برگزار ميشود.
محمدي تشريح کرد: عزاداري دستههاي حسيني در بازار تبريز به مدت 5 روز از 8 تا 12 محرم و براساس قرعهکشي نيروي انتظامي و نام محلات موجود در اين شهر انجام ميشود که با نظم و انضباط بسيار از تيمچه صادقيه شروع و در تيمچه بزرگ و تاريخي مظفريه به پايان ميرسد.
وي ادامه داد: عزاداران حسيني از در صندوقچي وارد بازار شده و با گذر از قسمتهاي مختلف بازار از جمله بازار صادقيه، مسگرها، دلالان، کلاهفروشان و قندفروشان وارد تيمچه مظفريه شده در اين تيمچه به عزاداري خود پايان ميدهند.
مديرکل ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري استان تصريح کرد: در حال حاضر حدود 35 محله در تبريز وجود دارد که عزاداران حسيني اين محلات در قالب دستههاي سينهزني با 2 عنوان و شيوه عرب و عجم و زنجيرزني با بيرقها و علمهاي مخصوص به خود که هر کدام داراي نقوش و شکلهاي خاصي در بازار حضور مييابند.
محمدي افزود: زنجيرزنان راسته کوچه، سينهزنان عجم ويجويه و سينهزنان عرب ليلآباد از مشهورترين دستهجات عزاداري تبريز هستند که نوع لباس و شيوه عزاداري آنها نيز با يکديگر فرق ميکند.
وي يادآور شد: در مقابل هر يک از اين دستهجات نيز، علمهايي به عنوان معرف دستهي عزاداري و محلهي عزاداران حمل ميشود که برخي از اين علمها قدمت تاريخي زيادي دارند و حکم شناسنامه و قدمت هيات را دارد.
محمدي با اشاره به لزوم حفظ و صيانت از آثار معنوي مناطق مختلف کشورمان در کنار آثار تاريخي گفت: سوگواريهاي بازار تبريز از جمله عزاداريهاي سنتي و اصيل است که در طول ساليان دراز اصالت خود را حفظ کرده و بايد به نسلهاي آتي منتقل شود.
/119
انتهای پیام/