شماره ثبت ملي نمدمالي خراسان‌جنوبي اعلام شد

معاون صنايع دستي اداره کل ميراث فرهنگي خراسان‌جنوبي در گفت‌و‌گو با ميراث آريا (chtn)، با اعلام اين خبر گفت: پرونده نمدمالي خراسان‌جنوبي در تاريخ 23 مردادماه سال جاري ثبت و در روزهاي اخير شماره ثبت ملي آن نيز دريافت شد.

«امير انوري‌مقدم» ادامه داد: طبق ماده 12 کنوانسيون حفظ ميراث فرهنگي ناملموس، قانون الحاق کنوانسيون فوق مصوب 1384 مجلس شوراي اسلامي و مواد 2 و 3 آيين‌نامه اجرايي قانون مذکور مصوب 6 بهمن‌ماه 1387 هيات وزيران و بنا بر تاييد شوراي سياست‌گذاري ثبت ميراث فرهنگي کشور و موضوع فرهنگي ناملموس مهارت نمدمالي خراسان‌جنوبي با شماره 212 به ثبت ملي رسيد.

وي اضافه کرد: نمدمالي از رشته‌هاي بومي اين استان است که سابقه‌اي چند صد ساله را با خود به يدک مي‌کشد.

انوري‌مقدم افزود: در گذشته تعداد قابل توجهي کارگاه نمدمالي فعال بوده‌اند و خانواده‌هاي بسياري از طريق آن درآمدزايي مي‌کرده‌اند.

اين مقام مسوول با اشاره به اين که کم‌کم از مجموع کارگاه‌هاي نمدمالي خراسان‌جنوبي کاسته شد، اظهار داشت: با گذشت سال‌ها تنها 2 کارگاه در شهرستان‌هاي بشرويه و سرايان فعال ماندند.

وي تاکيد کرد:‌ با از ميان رفتن هنرمندان کارگاه بشرويه، هم‌اکنون تنها کارگاه روستاي سلم‌آباد واقع در شهرستان سرايان به صورت فصلي فعاليت مي‌کند.

معاون صنايع دستي خراسان‌جنوبي با بيان اين که نمدمالي در مجموع رشته‌هاي منسوخ استان قرار گرفته است، گفت: با ثبت اين رشته در فهرست ميراث ناملموس(معنوي) سعي در احيا و حفظ آن به نام خراسان‌جنوبي داشته‌ايم.

انوري‌مقدم در ادامه به ميراث آريا اظهار داشت:‌ نمد خراسان‌جنوبي از نظر کيفيت و مواد اوليه مورد استفاده از سطح بالايي برخوردار است و تفاوت‌هايي با نمدمالي ساير استان‌ها دارد.

111/

انتهای پیام/

کد خبر 1390101425