وي تصريح کرد: از زمان کاوشهاي اشميت در تپه حصار اين محوطه به عنوان يکي از محوطههاي مبنا براي شناسايي فرهنگهاي همزمان در فلات مرکزي ايران مورد استناد باستانشناسان است.
اين مقام مسوول با اشاره به اين که تپه حصار مکاني جذاب و ديدني براي دوستداران تاريخ ايران باستان است، اظهار داشت: در سال 1355 هياتي از باستانشناسان دانشگاه پنسيلوانيا، تورين ايتاليا و مرکز باستانشناسي ايران به سرپرستي رابرت دايسون و موريتزيو توزي کاوشهايي در تپه حصار انجام دادند.
يزداني يادآور شد: هدف از اين کاوشها بازنگري مواد به دست آمده و دورهبندي فرهنگي توسط اشميت بود و بر اثر اين کاوشها روشن شد که تپه حصار در هزارههاي چهارم و سوم قبل از ميلاد يکي از مراکز مهم توليدي براي ساخت انواع اقلام صادراتي نظير اشياي سنگي و فلزي در فلات ايران بوده است.
مديرکل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري سمنان تاکيد کرد: در سال 1373 تپه حصار براي سومين بار مورد کاوش قرار گرفت. در آن سال قرار بود خط دوم راه آهن تهران ـ مشهد که در زمان پهلوي اول در دل تپه حصار ايجاد شده بود، ساخته شود.
وي افزود: اين کاوشها به سرپرستي احسان يغمايي، نتايجي شايان توجه در بر داشت، از جمله کشف شماري گلنبشته به خط ميخي بابلي قديم که هنوز خوانده نشده است. اين گلنبشتهها شاهد بسيار خوبي بر وجود مبادلات فرهنگي بين تمدنهاي بينالنهرين و فلات ايراناند که جزئيات آن هنوز بر ما روشن نيست.
اين مقام مسوول يادآور شد: بر اساس يافتهها و سن سنجيهاي مطلق به روش کربن 14 تاريخ قديميترين لايههاي تپه حصار به اواسط هزاره پنجم قبل از ميلاد باز ميگردد.
يزداني در پايان افزود: به نظر ميرسد استقرار در تپه حصار تا حدود1700سال قبل از ميلاد مسيح به طور پيوسته ادامه داشته و پس از آن هيچگاه مورد سکونت قرار نگرفته است؛ با وجود اين در دوره ساساني ساختماني بزرگ داراي گچبريهاي زيبا در فاصله 200متري تپه حصار ساخته شد.
/119
انتهای پیام/