در اين همايش که صبح امروز در سالن همايشهاي صدا و سيماي جمهوري اسلامي ايران برگزار شد؛ رئيسجمهور با بيان اينکه تعزيه در واقع بازآفريني صحنه کربلا به شکل زيبا و هنرمندانه است اظهار داشت: تنها راهي که ميتوان صحنه کربلا را بازآفريني کرد استفاده از ابزار پرکاربرد و زيباي هنر است که در اين ميان هنر تعزيه به زيبايي هر چه تمامتر صحنه کربلا را بازآفريني ميکند.
دکتر احمدينژاد اضافه کرد: مهمترين ويژگي هنر آييني تعزيه خودجوش بودن و مردمي بودن اين هنر است.
وي گفت: هيچکس در هيچجا و هيچوقت براي چگونگي اجراي تعزيه بخشنامه و دستورالعمل صادر نميکند بلکه اين خود مردم هستند که به عشق اهل بيت عصمت و طهارت و سر ارادت به اين خاندان دست به اجراي تعزيه ميزنند.
وي افزود: عليرغم اينکه هنر آييني تعزيه تنها با همت مردم و توسط گروههاي مختلف مردمي برگزار ميشود با اين وجود از تنوع و زيبايي خاصي برخوردار است و کيفيت اجراي تعزيه در هر سال زيباتر از سال گذشته است.
رئيسجمهور با اشاره به شکلگيري دو جبهه حق و باطل از ابتداي خلقت بشر گفت: اين دو جبهه از ابتداي خلقت حضرت آدم تاکنون ادامه دارد و در کربلا اين دو جبهه در اوج رويارويي با يکديگر قرار گرفتند.
وي با بيان اينکه در جبهه امام حسين (ع) عدالت، مهرورزي، مهرباني، عطوفت، جوانمردي و اخلاق موج ميزند ادامه داد: در مقابل در جبهه يزيديان نفاق، کينه، شک، رذالت و ناجوانمردي به چشم ميخورد از اينرو آنچه در کربلا از سوي ياران حسين (ع) ميبينيم تماماً زيبايي و معنويت است.
وي خاطر نشان کرد: در واقع کربلا يک کلاس درس است و هر آنچه از زيبايي سراغ داريم در روز عاشورا از سوي امام حسين (ع) و ياران وفادارش به وقوع ميپيوندد.
رئيسجمهور با اشاره به قدمت هنر آييني تعزيه در ايران خاطر نشان کرد: خدا را شاکريم که خواستگاه اين هنر زيبا و متعالي در ايران است و اين هنر به نام ايران اسلامي در سازمان جهاني يونسکو به ثبت رسيده است.
وي با بيان اينکه تعزيه يکي از عرصههاي تجلي هنر متعالي است، ويژگيهاي اين هنر آييني را عزت، کمال و توحيد نامبرد که ريشه در کربلا دارد و به دنبال عدالت و کرامت است.
دکتر احمدينژاد در بخش ديگري از صحبتهاي خود با اشاره به ضرورت ايجاد مکانهاي مناسب براي برگزار هنر تعزيه يادآور شد: همانگونه که در شهرهاي مختلف کشور محلي براي اجراي تئاتر و يا نمايش فيلمها وجود دارد بايد در هر شهر يک حسينيه يا تکيه مخصوص براي اجراي تعزيه ايجاد کرد.
وي به تنوع اين هنر آييني در اقوام مختلف و شهرهاي گوناگون کشور اشاره کرد و افزود: اين هنر معنوي با فرهنگ عامه مردم در مناطق مختلف ايران اسلامي از شرق تا غرب و از شمال تا جنوب به شکل بسيار زيبايي پيوند خورده است و در گوشه گوشه ايران اسلامي شاهد برپايي تعزيه توسط دلسوختگان و عاشقان اهل بيت (ع) هستيم.
رئيس قوه مجريه با تاکيد بر حفظ و تقويت اين هنر معنوي خطاب به سيد حسن موسوي رئيس سازمان ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري و دکتر سيد محمد حسيني وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي که در اين همايش حضور داشتند دستور داد با برنامهريزيهاي مناسب هنر تعزيه را حفظ و آنرا گسترش دهند.
خاطر نشان ميشود آيين معنوي تعزيه در تاريخ 16 نوامبر 2010 در سازمان يونسکو به ثبت رسيده است.
/108
انتهای پیام/