وي افزود: هيات ايراني در مذاکره با مقامات چين پيشنهاد داد سال 2013 ميلادي به عنوان سال فرهنگي ايران و چين نامگذاري شود که اين پيشنهاد مورد موافقت مقامات چين قرار گرفت و به زودي نتيجه نهايي آن اعلام خواهد شد.
وي اظهار داشت: در سفر به چين از کتابخانه ملي اين کشور نيز بازديد بعمل آمد و درباره توجه هر چه بيشتر به کتب مرتبط با ايران در اين کتابخانه گفتوگو و تبادل نظر صورت گرفت و مقرر شد در سال آينده تعدادي کتاب به زبان فارسي به اين کتابخانه اهدا شود.
قائم مقام امور بينالملل سازمان ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري ادامه داد: همچنين در اين سفر ملاقاتي با رئيس انجمن اسلامي چين انجام و در اين ديدار در خصوص مسايل اسلامي و موضوعات مرتبط با انقلاب اسلامي ايران و در خصوص توريسم مذهبي بحث و گفتوگو شد.
حجتالاسلام و المسلمين ادبي در ادامه گفت: هيات ايراني با رئيس تئاتر ملي چين ديدار و در خصوص همکاريهاي هنري بين دو کشور نيز مذاکره کرد.
رئيس انجمن آثار و مفاخر فرهنگي ايران با اشاره به ديدار اين هيات با وزير فرهنگ چين نيز يادآور شد: در اين ديدار که با استقبال وزير فرهنگ چين مواجه شد مذاکراتي در خصوص فعاليتهاي فرهنگي و هنري و تعامل در اين دو حوزه ميان دو کشور تاريخي ايران و چين صورت گرفت.
وي يادآور شد: در اين ديدار همچنين بر معرفي و ترويج هر چه بيشتر فرهنگ ايراني تاکيد شد.
حجتالاسلام و المسلمين ادبي در ادامه گفت: هيات ايراني در ادامه سفر به چين با مقامات ميراثفرهنگي اين کشور ديدار کرد که در اين ديدارها مسايل مهمي از جمله همکاريهاي مشترک در حوزه حفاري، باستانشناسي و ميراث ملموس و غيرملموس مورد گفتوگوي طرفين قرار گرفت.
وي با بيان اين که اين ديدارها از اهميت خاصي برخوردار است افزود: تلاش براي ثبت جهاني جاده ابريشم به عنوان يک اثر ميراثفرهنگي مشترک بين دو کشور و برگزاري هفتههاي فرهنگي ايران و چين و همچنين توجه جدي به مقابله با قاچاق اشياي تاريخي از مهمترين موضوعات مورد مذاکره طرفين بود.
وي با بيان اين که در سال 2006 ميلادي تفاهمنامهاي با موضوع مقابله با قاچاق اشياي تاريخي و ميراثفرهنگي به امضا ايران و چين رسيده است، اظهار داشت: در اين ديدارها بر توجه بيشتر به اين تفاهمنامه تاکيد شد.
قائممقام امور بينالملل سازمان ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري همچنين گفت: درنشست شوراي روابط فرهنگي ايران و چين نيز پيرامون موضوعات مهمي از جمله برگزاري هفتههاي فرهنگي و صنايعدستي و مشارکت در حوزه گردشگري و توريسم سلامت گفتوگوهاي سازندهاي صورت گرفت.
وي خاطر نشان کرد: همچنين در اين ديدارها برگزاري سمينار و نمايشگاه گردشگري ايران در چين مورد مذاکره قرار گرفت که موافقت اوليه مقامات چين را به دنبال داشت.
وي افزود: انتقال تجربيات صنايعدستي بين دو کشور و استفاده از تجربيات مشترک در حوزه موزهداري و هتلسازي از ديگر محورهاي مهم مذاکره هيات ايراني به چين بود.
وي يادآور شد: هيات ايراني همچنين با حضور در شهر شوآنزو از موزه حمل و نقل دريايي و مسجدي قديمي با قدمت 700 ساله بازديد و با تعدادي از مسلمانان اين شهر ديدار کرد.
رئيس انجمن آثار و مفاخر فرهنگي ايران خاطر نشان کرد: پيگيري ايجاد کميته فني مشترک به منظور اجراي تفاهمنامههاي منعقد شده در سالهاي گذشته، امضا تفاهمنامه ميان موزه ملي ايران و دانشگاه پکن و تهيه پيشنويس تفاهمنامه صنايعدستي ميان دو کشور از ديگر اقدامات مهم هيات ايراني در مذاکره با مقامات چين در اين سفر يک هفتهاي بود.
حجتالاسلام و المسلمين ادبي با اشاره به اين که لغو رواديد با 60 کشور جهان از جمله چين در دستور کار سازمان ميراث فرهنگي کشور قرار دارد، اظهار داشت: به طور حتم لغو رواديد با کشورهاي بزرگي مانند چين ميتواند به افزايش ورود گردشگري خارجي به کشور کمک کنند.
وي خاطر نشان کرد: چين يک کشور بزرگ و پرجمعيت است که مردم اين کشور علاقه بسيار زيادي براي سفر به ايران دارند از اين رو ميتوان براي جذب هر چه بيشتر گردشگران چيني به ايران برنامهريزيهاي مناسبي کرد.
به گزارش ميراث آريا، سفر هيات ايراني به چين با حضور مسوولان سازمان ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري و نمايندگاني از وزارت خانههاي علوم، فرهنگ و ارشاد اسلامي و امور خارجه و همچنين مديران ارشد سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي از تاريخ 24 تا 29 بهمن ماه 90 انجام شد.
/108
انتهای پیام/