وي تصريح کرد: موزهها با خلاقيت تکامل يافته و ارتقاي محتوا بايد نشان دهند که آينده به کدام سمت در حال حرکت است و جهتگيري امروز جامعه در کدام مسير، فکر، انديشه و فرهنگ اصيل است.
اين مقام مسوول به تغيير محتواي موزههاي سراسر کشور تاکيد کرد و افزود: تغيير محتوا به معناي جابهجا کردن چند شيء تاريخي و اضافه کردن چند اثر در ويترين نيست، بلکه موزهها بايد متناسب با نياز و شرايط جامعه به تبيين و تفهيم مفاهيم بپردازند.
علويانصدر ادامه داد: آنچه که بايد موزهداران به آن توجه داشته باشند تبيين تفکر يا نگرش در حوزه موزهشناسي، موزهداري و معرفي تفکرات منشعب از آن است.
معاون ميراث فرهنگي کشور خاطرنشان کرد: ظرفيتهاي تکامل يافته، جهتگيريهاي مناسب و تغيير محتوا در فضاي خشک با عناصر غيرفعال همخواني ندارد چرا که بايد ساختارشکني کرده و به جاي گرفتار شدن در مرز چهارديواري موزهها به زوايا و لايههاي مختلف جامعه نفوذ کرد.
وي يادآور شد: مجموعهاي که بخواهد جريان فرهنگ و اصالت را نشان دهد نميتواند در فضاي غيرپويا و رخوت فعال شود و هدف از برگزاري اين همايش ايجاد يک نگرش، انرژي و محتواي جديد به موزهها و موزهداران است.
وي توجه به ميراث معنوي را يکي از اصول غيرقابل انکار دانست و افزود: در موزهها جاي خالي ميراث ناملموس به وضوح مشهود است و بايد با ظرفيت و دقت به تبيين و شيوه تفهيم داشتههاي معنوي پرداخته شود.
علويانصدر به اهميت معماري و طراحي موزهها اشاره کرد و گفت: موزهها بايد الگوي معماري و طراحي در سطح شهر و نيز با ظرافت معرف محتواي اين مجموعهها باشند.
معاون ميراث فرهنگي کشور در پايان تاکيد کرد: ايجاد آزمايشگاهها و کارگاههاي مرمت توسط بخش خصوصي، استفاده ظرفيتهاي دانشآموختگان رشتههاي تحصيلي مرتبط با موزهها، اشتغالزايي، ساماندهي اموال و ايجاد فضاي پويا از برنامههاي مهم و با اهميت موزههاي کشور هستند.
ص/102
انتهای پیام/