وي غذا را بخشي از فرهنگ هر جامعه عنوان کرد و گفت: سفرههاي آذربايجانشرقي رنگين است و فرهنگ غذايي اين سرزمين را همپاي تاريخ برآمده از محيط طبيعي منطقه غني کرده است.
محمدي تصريح کرد: انواع کباب، کوفته، دلمه، آبگوشت، خورشت، آش و سوپ، پلو و کوکوها بخشي از غذاهاي متنوع و خوش طعم آذربايجانشرقي هستند.
وي خاطرنشان کرد: علاوه بر غذاهاي اصلي نانهاي مناطق مختلف استان نظير اسکو، خيتاب، شيرمال، اهري، روغني، کماج، نان شيريني و زنجبيلي و همچنين ميان وعدههاي محلي نيز از شهرت ويژهاي برخوردارند.
مديرکل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجانشرقي افزود: شربتها و نوشيدنيهاي گياهي و کوهي، دوغهاي محلي، انواع ترشيجات، مرباها، حلواهاي متنوع و بومي، شيرينيهاي محلي و صادراتي مانند نوقا، ريس، تسبيحي و قرابيه از ديگر دسرها و خوراکيهاي محلي اين استان به شمار ميآيند.
محمدي تاکيد کرد: تنوع غذايي از مشخصات اصلي فرهنگ غذايي آذربايجانشرقي است که ميتواند الگوي مناسبي براي سبد غذايي خانوارهاي ايراني باشد.
وي با بيان اين که گردشگري غذا يکي از انواع صنعت توريسم محسوب ميشود، گفت: برگزاري جشنوارهها و نمايشگاههاي غذاهاي سنتي و محلي ميتواند در جذب گردشگران علاقهمند به اين زمينه موثر باشد.
محمدي خاطرنشان کرد: نمايشگاه 2 روزه معرفي غذاهاي سنتي و محلي تبريز از ساعت 10 تا 20 روزهاي 25 و 26 اسفندماه در هتل گسترش تبريز واقع در چهارراه آبرسان براي بازديد علاقهمندان داير خواهد بود.
ص/115
انتهای پیام/