‌‌مسجد اسماعيل‌بيگ بناب  نمونه زيباي معماري دوران صفوي‌

به گزارش ميراث آريا(chtn)، به نقل از روابط عمومي اداره‌ کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي، ايوان مسجد اسماعيل‌بيگ بسيار باشکوه و جالب بنا شده و 4 ستون چوبي آن از سرستون‌هاي زيبايي برخوردار است.

‌مسجد اسماعيل‌بيگ پس از مساجد مهرآباد و ميدان، يکي از بناهاي زيبا و مستحکم بناب به شمار مي‌رود که از نظر ساختمان و همچنين ايواني که در جلوي شبستان آن ساخته شده، از آثار شاخص دوران صفوي است.
‌‌
ديوارهاي ايوان اين مسجد، تنها با آجرچيني ساده و خفته راسته تزيين شده و در بالاي در ورودي و طرفين آن، مجموعا 5 پنجره ارسي با شيشه‌هاي رنگين وجود دارد.
‌‌
شبستان مسجد ‌داراي 8 ستون چوبي با سرستون‌هاي مقرنس زيبا و پايه‌ستون‌هاي سنگي است که سقف چوبي برروي آن‌ها استوار شده است. مصالح اصلي مسجد سنگ، چوب و آجر است و شيشه‌هاي رنگي تعبيه‌شده در پنجره‌هاي آن در هنگام تابش خورشيد به فضاي داخلي مسجد زيبايي خاصي مي‌بخشند.
‌‌
مسجد صفوي اسماعيل‌بيگ بناب در اسفندماه 1356 با شماره 1612 در فهرست آثار ملي ايران به ثبت رسيده است.

بناب به شهر کباب سنتي و دوچرخه‌سواري معروف است و مسجد مهرآباد، موزه سيف‌العلما، قلعه دختر و حمام تاريخي مهرآباد(موزه مردم‌شناسي) و مسجد اسماعيل‌بيگ از شاخص‌ترين آثار تاريخي‌ ‌آن به شمار مي‌آيند
ب/110 ‌

انتهای پیام/

کد خبر 139012186