وي با بيان اين که سرمايهگذاري در حوزه طبيعتگردي به افزايش درآمد سرانه ملي در گردشگري کمک ميکند، اظهار داشت: با توجه به اين که سازمان جهاني جهانگردي 50 درصد گردشگران را در سال 2020 طبيعتگرد دانسته و قرن حاضر را قرن طبيعتگردي ناميده است ايران ميتواند از کشورهاي پيشرو در اين زمينه باشد.
جهانيان ادامه داد: با برنامهريزي مناسب و تعامل جوامع محلي با سازمانهاي مسوول در حوزه گردشگري، ايران ميتواند به قطب اصلي طبيعت گردي در خاورميانه تبديل شود.
معاون گردشگري در ادامه گفت: طبيعتگردي از مهاجرت بيرويه روستاييان به شهرها جلوگيري ميکند و افزايش و رونق مراکز اقامتي و پذيرايي در روستاها از ديگر پيامدهاي آن است.
وي اظهار داشت: براي توسعه طبيعتگردي نه تنها سازمانهاي ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري و حفاظت محيط زيست مسوول هستند بلکه ساير دستگاهها و ارگانها همچون وزارت آموزش و پرورش، وزارت علوم، تحقيقات و فناوري و ساير تشکلهاي طبيعي و ساکنان مناطق طبيعي نيز بايد تعامل لازم را با بخش دولتي داشته باشند.
اين مقام مسوول در معاونت گردشگري افزود: در توسعه گردشگري طبيعي موضوعاتي همچون فرهنگسازي براي برقراري ارتباط سالم با افراد بومي، حفظ محيط زيست، برنامهريزي براي جذب گردشگر خارجي و آگاهسازي آنها حائز اهميت است.
جهانيان گردشگري طبيعي را نوعي گردشگري مسوولانه و از سالمترين انواع گردشگري دانست و گفت: توريسم طبيعي ميتواند در تعامل فرهنگي و معرفي فرهنگ جوامع محلي مفيد واقع شده و برگزاري تورهاي مسوولانه طبيعتگردي در اين زمينه بسيار تاثيرگذار است که بايد به آن توجه داشت.
وي با بيان اين که رعايت ملاحظات زيست محيطي و توجه به مباحث آموزشي از نکات حائز اهميت در توسعه طبيعتگردي و جلوگيري از آسيبرساني به مناطق طبيعي است، گفت: براي جلوگيري از تخريب طبيعت بايد ورود گردشگران به مناطق طبيعي با اعمال محدوديت زماني و محدوديت راهها همراه باشد و لزوم پرداخت مجوز ورود به مناطق طبيعي و لزوم بازگرداندن زبالهها از اين مناطق بايد مورد توجه قرار گيرد.
جهانيان از قرار گرفتن ايران در مسير جاده ابريشم، برخورداري تنوع اقليمي، پوشش گياهي، وجود سواحل مرجاني در جنوب، برخورداري از اکوسيستمهاي کوير، کوهستان، بيابان، برخورداري از دريا در شمال و جنوب، درياچههاي طبيعي، آتشفشانها، گلفشانها، سواحل، کوهها و ناهمواريها به عنوان ظرفيتهاي موجود در حوزه طبيعتگردي کشور نام برد.
اين مقام مسوول در معاونت گردشگري خاطر نشان کرد: با وجود اين ظرفيتها توسعه طبيعتگردي نيازمند اطلاعرساني، تبليغات، معرفي، حضور اساتيد و پژوهشگران در برنامهريزيها و همچنين استفاده از توان ساير علاقهمندان فعال در اين حوزه است.
وي با اشاره به تشکيل اداره کل طبيعتگردي اظهار اميدواري کرد اين اداره کل با تعامل فعالان طبيعتگردي بتواند زمينه بهرهبرداري از ظرفيتهاي متعدد طبيعي را ايجاد کرده و زمينه حضور گردشگران خارجي را در راستاي جايگزيني گردشگري به جاي نفت فراهم آورد.
/115
انتهای پیام/