به گفته کارشناسان، طي يکصد سال گذشته نخستينبار است که مقبرهاي اينچنين سالم کشف ميشود؛ مقبرهاي که هرچند در طول تاريخ 2 بار مورد سرقت قرار گرفته و بهشدت صدمه ديده است بخش اعظمي از آثار تدفيني آن همچنان سالم ماندهاند و در جايگاه اصلي خود قرار دارند.
«محمد اسماعيل» مدير امور بينالملل وزارت عتيقهجات مصر گفت: تمام اشياي داخل مقبره که از سنگ مرمر، چيني، مس و سفال ساخته شدهاند در پوششي از يک پوسته آهکي قرار داشتند و همچنان به صورت سالم در محل اصلي خود قرار گرفته بودند.
وي افزود: آنچه در اين مقبره به دست آمده نحوه مراسم تدفين در مصر باستان را بهخوبي بيان ميکند. مصريان باستان معمولا تابوتها را در وسط مقبره قرار ميدادند و هدايا و اشيا و لوازم مربوط را در اطراف آن ميگذاشتند.
به گزارش ميراث آريا، هرچند تابوت در شرايط ظاهري خوبي قرار نداشت اما مطالعات ابتدايي باستانشناسان منجر به کشف نوشتههايي روي تابوت شد که نشان ميداد اين تابوت به مردي به نام «جهوتيناخت» تعلق دارد. باستانشناسان معتقدند اين فرد پدر فرماندار بوده و در تابوت او قرار داده شده است.
نوشتههاي مختلفي از جمله دعاها و متوني که نظير آن در کتاب مردگان پادشاهي نوين مصرباستان وجود دارد، روي اين تابوت نقش بسته است.
ب/109
انتهای پیام/