سرپرست اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري خراسان رضوي در مراسم رونمايي از اين اشياي تاريخي گفت: مردم ميراث فرهنگي را نقطه امن اتکاي خود بدانند و اجازه ندهند خريد و فروش اشياي تاريخي در سطح جامعه رواج پيدا کند.
رجايي بيان داشت: سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري برابر قوانين مکلف به خريد اشياي تاريخي به قيمت کارشناس رسمي دادگستري است و علاوه بر آن، هر ساله اعتباراتي براي خريد اين اشيا در سر فصلهاي مالي وجود دارد.
سرپرست معاونت ميراث فرهنگي خراسان رضوي نيز با قدرداني از اقدام کوهنورداني که غار و اشياي تاريخي را کشف کردند، افزود: باستانشناسان بايد بررسي دقيقتري روي اين غار تاريخي انجام دهند تا علت کشف اسکلت در اين مکان مشخص شود، زيرا غار مربوط به دوره بعد از اسلام است و ربطي به دوران غارنشيني نداشته و حالت پناهگاه دارد.
«عباسزاده» در ادامه افزود: اشياي مانند گردنبند و آويز، ميخهاي تزييني براي وسايل چوبي، دندان حيوانات، اشياي فلزي، ميخها و مهرههاي کوچک، ظرف سنگي، قاشق فلزي، قطعاتي کوچک از ابزار، يک قطعه طلا، ظرف پيسوز و يک مدال و شيء کوچکتر که احتمالا کتيبه يا نوشته است، در اين محل کشف شده که به آزمايشگاه ميراث فرهنگي انتقال داده شدهاند.
وي تاکيد کرد: مستندسازي اشيا که وارد فرم اموال ميشود، نخستين اقدام است و مرحله دوم اشيا با عنوان اهدايي گروه مربوطه در يکي از موزههاي مرتبط با آن منطقه تاريخي به نمايش در خواهد آمد و محل مدنظر مورد بررسي بيشتري قرار خواهد گرفت.
ص/122
انتهای پیام/