آئين سنتي کيسه‌دوزي زنان در شاهرود و دامغان برگزار مي‌شود

«حميد يزداني» در گفتگو با ميراث آريا (chtn)، با بيان اين مطلب اظهار داشت: در اين آيين سنتي، زنان و دختران شاهرودي و دامغاني، براي برآورده شدن حاجات و آرزوهايشان بين دو نماز ظهر و عصر روز بيست و هفتم ماه رمضان، اقدام به کيسه دوزي و انداختن سکه يا پول در داخل کيسه دست دوزشان مي‌کنند.

وي با بيان اينکه اين مراسم هر ساله در مسجد جامع و برخي مساجد قديمي شهر شاهرود برگزار مي شود، افزود: بيست و هفتمين روز از ماه مبارک رمضان مصادف با کشته شدن قاتل ملعون حضرت علي(ع) و در باوري ديگر از ليالي قدر است و زنان شاهرودي در اين روز اين کيسه را که کيسه مراد ناميده مي‌شود، مي‌دوزند.

يزداني گفت: زنان و دختران پس از دوخت کيسه با مقداري پارچه و نخ و سوزن، سکه‌اي را به عنوان تبرک در ميان اين کيسه مي‌گذارند و آن را تا سال آينده نزد خود نگه مي‌دارند .

وي افزود: افرادي که با انجام اين کار در سال‌هاي قبل نذرشان برآورده شده و به حاجت خود رسيده‌اند، در سال بعد مقداري پارچه و نخ و سوزن براي دوخت کيسه به مسجد آورده و آن را بين ساير نمازگزاران تقسيم مي کنند، برخي زنان نيز مبلغي پول به نيت تشرف به سفرهاي مذهبي دراين کيسه گذاشته و در طول سال از همين مبلغ براي سفر به اماکن مذهبي و زيارت امامان و معصومين(ع) هزينه مي‌کنند.

وي با اشاره به اينکه عده اي نيز اين کيسه را به نيت باروري، بخت گشايي، برکت مال و دارايي و ... مي دوزند، گفت: دوخت کيسه همراه با ذکر سلام و صلوات و در فاصله بين دو نماز ظهر و عصر انجام مي شود.

123/

انتهای پیام/

کد خبر 139105256