کشف 2 تابوت دوره مادها در زيويه کردستان

«عبدالرضا مهاجري نژاد» در گفت‌و‌گو با ميراث آريا(chtn)، با اعلام اين خبر افزود: بررسي‌هاي اوليه نشان مي‌دهد که اين تابوت‌ها مربوط به دوره مادها بوده اما در دوره‌ اشکاني رواج داشته است که براي نخستين‌بار در منطقه زيويه سقز مشاهده شده و در نوع خود بي نظير است .

وي اضافه کرد: تا کنون 90 درصد تدفين‌هاي کشف شده در اين گورستان مربوط به زنان بوده و 2 مورد تدفين مربوط به مرد مشاهده شده که اين موضوع در نوع خود عجيب بوده و نياز به بررسي مفصل دارد.

مهاجري‌نژاد در ادامه خاطرنشان کرد: با توجه به اطلاعات بدست آمده از کاوش‌هاي اخير در اين گورستان، نوع تدفين و نوع معماري گورستان ملامچه در کشور بي‌سابقه است.

سرپرست تيم کاوش گورستان تاريخي ملامچه يادآور شد: نخستين بررسي‌ها در اين سايت باستان‌شناسي نشان مي‌دهد که در اين گورستان، اشخاصي که داراي موقعيت اجتماعي بهتري بودند، در گورهايي با معماري خاصي به صورت گور مقبره‌اي سنگچين شده تدفين شده‌ و اشخاصي هم که داراي موقعيت اجتماعي ضعيف‌تري بودند به شيوه دست‌کند براي آنها گور کنده و آن‌ها را دفن مي‌کردند.

وي در ادامه گفت: هر گور براي خود داراي ورودي بوده که اين ورودي راهرويي براي عبور و مرور بازماندگان مردگان به شمار مي‌رفته و بعد از آخرين يا سومين تدفين، ورودي گور را با استفاده از تخته سنگ مي‌بستند.
123/

انتهای پیام/

کد خبر 1391060429