کشف آتشکده ساساني در اسلام‌آباد غرب

«احسان احمدي نصر» در گفت و گو با ميراث آريا(chtn)، با اعلام اين خبر اظهار داشت: کاوش در اين محوطه که شامل 2 تپه شمالي و جنوبي است، از 10 شهريور امسال با مجوز پژوهشکده باستان‌شناسي کشور، به سرپرستي «شکوه خسروي» دانشجوي دکتراي باستان‌شناسي و «اصغر رشنو» کارشناس باستان‌شناسي آغاز شد.

وي با اشاره به اينکه اين عمليات با پاکسازي سطح تپه‌ها آغاز شد، افزود: کاوشگران در جريان کاوش در تپه شمالي با بنايي ارگانيک مواجهه شدند که به نظر مي‌رسد داراي کاربري مذهبي بوده است.

به گفته اين مقام مسوول، بر اساس شواهد و مواد و مصالح به کار رفته در بناي کشف شده، ويژگي‌هاي بناهاي دوره ساساني در آن ديده مي‌شود.

سرپرست دفتر باستان‌شناسي اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: طبق شواهد و اشتراکات بناي کشف شده در تپه پلنگرد با بنايي که پيش از اين با عنوان آتشکده در همين منطقه، واقع در قلعه شيان به دست آمده و همچنين بر اساس شباهت‌هاي ساختاري اين 2 بنا، مي‌توان ادعا کرد بناي کشف شده در پلنگرد نيز آتشکده‌اي مربوط به دوره ساساني است.

احمدي‌نصر با بيان اينکه اثبات اين احتمال نياز به تکميل مطالعات دارد، افزود: از جمله موارد مستند اين ادعا مي‌توان به پايه آتشدان گچي و چهار قطعه سفال‌نوشته به خط پهلوي ساساني که در اين کاوش به دست آمده اشاره کرد.

وي يادآور شد: همچنين در تپه جنوبي که در حال کاوش است، به نظر مي‌رسد با روستايي از دوره سلجوقي مواجهه باشيم که در دوره‌هاي صفويه و زنديه به گورستان تبديل شده‌اند.

اطلاعات نهايي پس از مطالعات توسط پژوهشگران اعلام خواهد شد.
122/


انتهای پیام/

کد خبر 1391071651