مرمت فرامين پادشاهان و سلاطين دوره صفوي و قاجاري

به گزارش ميراث آريا(chtn)، به نقل از روابط عمومي و امور بين‌الملل سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوي، «علي مجذوب حسيني» افزود: نخستين برگ سند نفيس مربوط به فرمان شاه سلطان حسين صفوي به بيگلربيگي حاکم شيروان آذربايجان مبني بر پرداخت 20 تومان وجه نقد تبريزي از محل خمس حاصل از وجوه نفط (نفت) و نمک منطقه بادکوبه به سادات است.

مجذوب حسيني تاريخ نگارش اين فرمان را 1127 هجري قمري عنوان کرد و افزود: اين سند به خط شکسته نستعليق بسيار زيبا بر روي کاغذ آهار مهره نخودي رنگ در ابعاد 49 در20 سانتي‌متر تحرير شده است.

وي خاطرنشان کرد: دومين سند نفيس مربوط به فرمان ناصرالدين شاه قاجار درباره تعيين مناطق حکمراني امير اسدالله اعلم در منطقه قائنات است.

رئيس اداره حفاظت و مرمت آثار فرهنگي آستان قدس رضوي تاريخ نگارش اين فرمان را 1268 ق. ذکر کرد و گفت: اين فرمان به خط نستعليق، با نقش‌هاي بسيار زيباي اسليمي و ختايي تذهيب شده و بر روي کاغذ آهار مهره نخودي رنگ به ابعاد 74در 48 سانتي‌متر تحرير شده است.

وي افزود: اين دو برگ سند نفيس تاريخي پس از آسيب‌شناسي به مدت دو ماه در حفاظت و مرمت آثار فرهنگي آستان قدس رضوي مرمت شد.

مجذوب حسيني تصريح کرد: از ابتداي سال جاري تاکنون 19 برگ سند نفيس تاريخي از دوره‌هاي صفويه و قاجاريه توسط مرمت‌کاران اداره حفاظت و مرمت آثار فرهنگي آستان قدس رضوي آسيب‌شناسي و مرمت شده است.

آستان قدس رضوي با بيش از 13 ميليون برگ سند تاريخي از دوره صفويه تا عصر حاضر غني‌ترين مرکز اسنادي کشور محسوب مي‌شود.
/108

انتهای پیام/

کد خبر 1391081533