مراسم ويژه نخل‌برداري يزد برگزار شد

به گزارش ميراث آريا(chtn)، نخل‌هاي کوچک و بزرگ از نخستين روزهاي ماه محرم در محله‌هاي مختلف استان يزد سياه‌پوش و با آينه، پارچه‌ها و منگوله‌هاي رنگي، پارچه‌هاي سياه، خنجر و سپر تزئين مي‏شوند.

مراسم نخل‌برداري در برخي محله‌ها بعد از نماز ظهر انجام مي‏شود.

نخل‌برداري در مسجد جامع کبير يزد که از کهن‌ترين نخل‌هاي استان يزد به شمار مي‌آيد، يک ساعت مانده به غروب آفتاب انجام مي‌شود.

معروف‌ترين و بزرگ‌ترين نخل‌هاي يزد همواره علاوه بر مردم بومي، علاقه‌منداني از سراسر جهان را به سمت خود جذب مي‌کنند و هنگام اجراي اين مراسم هزاران نفر در محل حضور مي‏يابند.

نخل مسجد جامع کبير يزد، نخل اميرچخماق و نخل بعثت از بزرگ‌ترين نخل‌هاي مرکز استان يزد هستند که از ديرباز مورد توجه مردم قرار داشته‏اند.

در تفت و اشکذر نيز مراسم نخل‌برداري با شکوه ويژه‌اي برگزار مي‌شود و انبوهي از جمعيت عزادار در اين مراسم شرکت دارند.

نخل نماد تابوت امام حسين (ع) است و از آنجا که امام حسين (ع) تشييع نشدند، مردم يزد و بسياري نقاط ديگر مراسم نخل‌برداري را به صورت نمادين انجام مي‌دهند تا به اين ترتيب مراسم تشييعي براي سرور و سالار شهيدان، حضرت اباعبدالله الحسين (ع) برگزار کنند.

نخل‌ها سازه‌هايي چوبي هستند که در گذشته بسيار بزرگ ساخته مي‌شدند به‌نحوي که براي بلند کردن آن‌ها به صدها مرد قوي‌هيکل نياز بود.

نخل اشکذر، نخل تفت و نخل‌هاي بزرگ يزد از اين جمله‌اند و معمولا فردي براي هدايت نخل‌گردانان بر بلنداي آن مي‌ايستد و فرمان حرکت مي‌دهد.

اين مراسم با سينه‌زني گروه‌هايي همراه است که نخل و نخل‌گردانان را احاطه کرده‌اند.

نخل با فرياد «حسين حسين» نخل‌گردانان به هوا بلند مي‌شود و نخل‌هاي بزرگ با حرکت در مسيري کوتاه، دوباره به جاي خود باز مي‌گردند و تا عاشوراي ديگر در انتظار مي‌مانند.

در برخي شهرها در روزهاي ديگري از سال نظير تاسوعا و شهادت حضرت علي (ع) نيز نخل‌برداري انجام مي‌شود.

مردم بسياري با شرکت در اين مراسم، نذر مي‌کنند و در سال‌هاي بعد با شرکت در مراسم نخل‌برداري اقدام به توزيع شير، شربت، نقل، حاجي بادام (نوعي شيريني سنتي يزد)، شکلات و ... مي‌کنند.
ص/الف/ب/120

انتهای پیام/

کد خبر 1391090618