10درصد ميراث معنوي ثبت شده متعلق به آيين‌هاي عاشورايي است

به گزارش ميراث آريا(chtn)، به نقل از روابط عمومي معاونت ميراث فرهنگي کشور، «مسعود علويان صدر» با بيان اين مطلب افزود: تاکنون 44 پرونده مراسم و آيين هاي سوگواري اباعبدالله الحسين در فهرست ميراث ملي به ثبت رسيده که اين موضوع نشان دهنده توجه ويژه سازمان ميراث فرهنگي به حفظ سنت هاي حسيني و عاشورايي است.

وي تصريح کرد: مواريث ثبت شده شامل تعزيه خواني ، نخل برداري و نخل گرداني، علم گرداني، سينه زني و برپايي تکيه هاي عزاداري مي شود که اين آيين ها به دليل ويژگي هاي منحصر به فرد منطقه اي و بومي در اولويت قرار گرفتند.

وي به ويژگي هاي سوگواري سوم امام حسين(ع) در قزوين اشاره کرد و افزود: اگرچه در تعزيه نقش زنان را هم مردان بازي مي کنند اما در مراسم سوگواري 13 محرم در قزوين به صورت نمادين، تنها زنان اجراي مراسم عزاداري را برعهده دارند که همين شاخصه باعث ثبت اين آيين در فهرست ميراث ملي شده است.

معاون ميراث فرهنگي کشور به مراسم عزاداري مازندراني ها در اماکني تحت عنوان سقانفار اشاره کرد و گفت: تولد معماري سقانفارها برگرفته از آيين هاي عاشورايي و مراسم سوگواري در استان مازندران است که به دليل ارزش هاي برجسته معماري درصدد ثبت زنجيره اي اين سقانفارها هستيم.

علويان صدر به ثبت جهاني مراسم تعزيه اشاره و خاطرنشان کرد:با توجه به شانيت خاص مراسم تعزيه، سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري برخود وظيفه دانست تا اين سنت ديرينه حسيني و مراسم مختص شيعيان را درقالب پرونده ثبت جهاني به مردم دنيا معرفي کند.

علويان صدر در پايان تاکيد کرد: آيين هاي عاشورايي و سوگواري براي سرور و سالار شهيدان با زندگي مردم کشورمان گره خورده و به همين خاطر حفظ اين ميراث معنوي برهمگان واجب است.
ص/108

انتهای پیام/

کد خبر 139109063