گزارش ويژه «ميراث آريا» درباره \"قطعه اي از بهشت\" در تهران

اول زيارت آرامگاه روح خدا و دوم تبرک‌‌ جستن از ضريح مقدس اباعبدالله (ع) که از شامگاه ديشب در اين حرم به مامن دل‌هاي خسته عاشقان سيد و سالار شهيدان تبديل شده است.

قرار است اين ضريح که دو روز پيش از قم به تهران منتقل شده است بعد از پايان ماه صفر در کربلاي معلا بر روي قبر مطهر سيدالشهدا (ع) قرار گيرد.

اين ضريح اما از همين حالا قداست خود را پيدا کرده و شده است پناهگاه هزاران حاجتمند که از راه دور و نزديک خود را به حرم حضرت‌ روح‌الله رسانده‌اند.

همراه عکاس خبرگزاري از درب غربي حرم وارد صحن شهيد آقا مصطفي خميني مي‌شويم. کمي که جلوتر مي‌روم ضريح از دور پيداست. روي يک کاميون 18 چرخ که قرار است 3 ماه حامل اين ضريح مقدس باشد.

مردم پروانه‌وار دور ضريح مي‌گردند يک طرف مردها و يک طرف هم زن‌ها. صداي نوحه و سينه‌زني از هر گوشه حرم به گوش مي‌رسد و جلوي ضريح غوغايي برپاست و در اين ميان نوبت سينه‌زني براي شاه با وفاي کربلا حضرت عباس(ع) که مي‌رسد سينه‌زن‌ها شور بيشتري مي‌گيرند.

آنطور که محمود پارچه‌باف مدير پروژه ساخت ضريح مطهر امام حسين(ع) به رسانه‌ها گفته است هيات‌ امناي ساخت ضريح جديد امام حسين(ع) تصميم گرفتند تا بخشي از ضريح مطهر را به صورت غيررسمي به کربلا انتقال دهند که اين کار توسط هواپيماي باربري هواپيمايي جمهوري اسلامي ايران در 23 آبان‌ماه گذشته صورت گرفته است.

به گفته او قطعات انتقال داده شده به عراق بر روي 5 تريلي از نجف به کربلا انتقال داده شد که با استقبال و مشايعت خوب مردم عراق همراه بود.

پارچه‌باف از کاروان انتقال ضريح امام حسين(ع) به عنوان کاروان سفينةالنجات ياد کرده است و به رسانه‌ها گفته است که اين کاروان از قم وارد تهران خواهد شد و از آنجا به ساوه، استان مرکزي، لرستان و خوزستان خواهد رفت و از مرز شلمچه به عراق مي‌رود.

البته وي اعلام کرده است که اين کاروان در طول مسير حرکت خود به هيچ‌وجه نذورات دريافت نمي‌کند.

مدير پروژه ساخت ضريح مطهر امام حسين(ع) درباره موقعيت قرار گرفتن اين ضريح نيز توضيح داده است. محفظه‌اي شيشه‌اي دور ضريح مطهر امام حسين(ع) تعبيه شده تا در صورت بارش باران و مواجهه با شرايط آب و هوايي نامناسب در شهرهاي مختلف از صدمات احتمالي مصون باشد.

هنوز نگاهم به ضريح است و عزاداراني که مشتاقانه در جلوي اين ضريح تمرين عاشقي مي‌کنند.

صداي نوحه و سينه‌زني زائران يک‌ لحظه هم قطع نمي‌شود و سوز سينه‌‌زدن‌ها حالا بيشتر شده و خيلي‌ها را که نگاه مي‌کنم اشک در چشمانشان حلقه زده است.

زائري که از بوشهر آمده است احساس مي‌کند خوشبختي بزرگي نصيبش شده چرا که وقتي با او همکلام مي‌شوم مي‌گويد آمده بودم قم زيارت کريمه اهل بيت(ع) فکرش را هم نمي‌کردم که در تهران و در کنار زيارت حرم امام راحل(ره) توفيق زيارت ضريح امام حسين(ع) نيز نصيبم شود.

صداي ياحسين جمعيت در فضا مي‌پيچد حالا همه دست‌هايشان را بالا آورده‌اند و ذکر ياحسين بلندتر از هر لحظه ديگري به گوش مي‌رسد.

هر چه فکرش را مي‌کنم مي‌بينم شور عشق در اين حرم بيشتر از آنچه تصور مي‌شود جريان دارد و ضريح حضرت اباعبدالله(ع) آرامش قلبي خاصي به اين زائران بخشيده است.

در ذهنم خبرهاي مربوط به اين ضريح را مرور مي‌کنم و در دل به شاهکار هنري استاد فرشچيان آفرين مي‌گويم.

آنطور که اعلام شده است اين ضريح 12 تن وزن دارد که شامل 20 پنجره و 22 متر و 86 سانتي‌متر مساحت است که در آن از 14 و نيم تن نقره، 120 کيلوگرم طلاي 18 عيار، 2 تن مس، 700 کيلو برنج و 650 کيلو ساير فلزات استفاده شده است.

ساخت اين ضريح يک شاهکار بي‌نظير هنري است که 2 سال کار مطالعاتي و 4 سال فعاليت عمراني را به دنبال داشته است.

سوره والفجر بالاي کتيبه طلا نقش بسته است.

دقت که مي‌کنم يادم مي‌آيد والفجر سوره‌اي است که در وصف امام حسين(ع) است.

خطوط دوم روي بام ضريح در قوس، 11 سلام حضرت صاحب‌الزمان(عج) به جد مطهرش است که اين 11 سلام همان 11 سلام معروفي است که روضه امام زمان(عج) براي سيدالشهدا است.

هر لحظه به جمعيت مشتاق اضافه مي‌شود و از درب‌هاي مختلف حرم عاشقاني که هنوز لباس سياه روز عاشورا را بر تن دارند سينه‌زنان به سمت ضريح امام حسين(ع) مي‌آيند.

کم‌کم بايد آماده برگشتن به خبرگزاري شوم دلم نمي‌آيد اما با ضريح و اين فضاي روحاني وداع مي‌کنم و از همان درب غربي حرم که وارد شده بودم مي‌آيم بيرون اما جمعيت همچنان به سمت حرم و ضريح سيدالشهدا(ع) مشتاقانه در حال حرکت است.

باد همچنان به صورتم مي‌خورد مي‌نشينم توي ماشين صداي مداحي هنوز توي گوشم است. حسين آرام جانم... بيشتر تمرکز مي‌کنم ... و آرام مي‌شوم ، آرام آرام ...
الف/108

انتهای پیام/

کد خبر 1391090745