وي ثبت بازار تبريز در فهرست آثار جهاني يونسکو را يکي از افتخارات دولت دهم خواند و گفت: ثبت جهاني اين بازار در حفظ و صيانت از سنت و تاريخ ديني و اسلامي آن بسيار مؤثر بوده است.
حجت الاسلام مير تاج الديني با اشاره به رضايت بازاريان و اصناف از مرمت بازار و اجراي تاسيسات در آن خاطرنشان کرد: مساجد يکي از مهمترين عناصر بازار جهاني تبريز به شمار مي روند که با مرمت اصولي و متعهدانه آنها سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان توانسته زيباييهاي معماري اسلامي و معنوي بازار را حفظ کند.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي نيز با اشاره به مرمت مسجد سيد علي آقا اظهار داشت: مرمت ايوان طبقه اول، حفظ ايستايي طاقها و استحکامبخشي ديوار مشرف به کوچه طبق الگوي تاريخي و با استفاده از آجرهاي سنتي بخشي از بازسازيهاي اين مسجد به شمار ميرود.
تراب محمدي افزود: مرمت هشتي مسجد، ورودي زنانه، بدنه مشرف به حياط و ازارههاي سنگي و سبکسازي سقف ضلع غربي از ديگر اقدامات مرمتي انجام گرفته در مسجد سيد علي آقا بازارچه شتربان است.
وي با اشاره به قدمت قاجاري مسجد سيد علي آقا ، آن را داراي هشت ستون سنگي خواند و گفت: بخش هاي شمالي، شرقي و غربي مسجد ايوان دار و داراي طاقکليل بوده و از دو بخش زنانه و مردانه تشکيل شده است.
محمدي مدت زمان مرمت اين مسجد را هشت ماه عنوان کرد و يادآور شد: بيش از 250 تومان اعتبار براي مرمت و بازسازي مسجد سيد علي آقا هزينه شده است.
ص/124
انتهای پیام/