وي افزود: متاسفانه با گذر زمان بخش عظيمي از اين کاشيها در زمان پهلوي از بدنه جدا شده است که بخشي مفقود و تعداد زيادي از آن در انبار حسينيه نگهداري ميشود و تنها بخش اندکي هنوز بر بدنه بنا خودنمايي ميکند.
کارگر با اشاره به اينکه ماده تاريخي موجود بر روي برخي از قطعات کاشي منصوب در بنا، نشان از قدمت قاجاري آن دارد، بيان داشت: براساس شواهد ومدارک موجود، در دوره پهلوي دخل و تصرف زيادي در اين تکيه صورت گرفته که بيشتر در جبهه جنوبي و غربي و به صورت تخريب و ساخت جدارهاي ناهمخوان و از بين بردن طاقنماها و غرفهها ديده ميشد.
وي در ادامه تصريح کرد به منظور ساماندهي و باز گرداندن شخصيت اصلي و هويت اصيل اين بناي ارزشمند، مرمت و ساماندهي حسينيه تاريخي نقشين از سه ماه پيش و با اعتبار مصوب 500 ميليون ريال آغاز شد و پس از تهيه طرح توسط مشاورين و کارشناسان مرمت و تصويب آن در کميته فني اداره کل ميراث فرهنگي، مراحل اجراي آن نيز توسط مجري و پيمانکاري با تخصص مرمت بنا و تزئينات و تحت نظر کارشناسان مرمت اين اداره کل آغاز شد.
کارگر اظهار داشت: مرحله نخست اجراي اين طرح که رو به اتمام است که شامل مستندنگاري وضع موجود کاشيهاي بدنه، ساماندهي ومستندنگاري کاشيهاي موجود درانبار، حذف وتخريب بخشي از الحاقات دوره پهلوي که اصالت بنا را مخدوش کرده و گمانهزني در قسمتهايي از بنا به منظور بررسي رطوبت صعودي است.
اين مقام مسئول گفت: متاسفانه اخيرا اخبار کذبي از سوي بعضي افراد کم آگاه که سابقه نشر اينگونه اخبار را داشته و اغلب از سر ناآگاهي و يا کم آگاهي و با نيتي بجز حفظ ارزشهاي تاريخي ابنيه اقدام به خبررساني ميکنند دال بر تخريب اين اثر ارزشمند منتشر شده که اين اداره کل آن را رد کرده و مصرانه، اقدامات مرمتي مصوب را ادامه خواهد داد.
وي خاطرنشان کرد: بهره گيري از ظرفيتهاي مردمي خصوصا هيات امناي ابنيه مذهبي، يکي از سياستهاي اداره کل ميراث فرهنگي يزد براي حفظ ارزشهاي تاريخي است که در اين پروژه نيز مشارکت و همراهي هيات امناي حسينيه نقشين باعث تسريع در امور مربوطه شد.
ص/124
انتهای پیام/