راه‌اندازي رصدخانه پايش و نظارت آثار فرهنگي و تاريخي کشور / ايجاد «ميز خدمت» در سازمان ميراث فرهنگي

به گزارش خبرنگار اعزامي ميراث آريا(chtn) به مشهد مقدس، دکتر محمدشريف ملک‌زاده پيش از ظهر امروز در گردهمايي معاونان، مشاوران و مديران کل ستادي و مديران کل و معاونين استان‌ها در سالن اجتماعات هتل قصر طلايي مشهد، با بيان اين که حفاظت و حراست از آثار و ابنيه تاريخي و فرهنگي از اهميت ويژه‌اي برخوردار است؛ دستور داد: رصدخانه پايش و نظارت آثار فرهنگي و تاريخي کشور و آثار موزه‌اي در 6 ماه آينده راه‌‌اندازي شود.

وي با بيان اينکه راه‌اندازي اين رصدخانه کمک بسيار بزرگي به حراست و حفاظت از آثار و ابنيه تاريخي خواهد کرد، به مسعود علويان صدر معاون ميراث فرهنگي اين سازمان دستور داد: اين رصدخانه در مدت 6 ماه راه‌اندازي و در پايان خردادماه 92 با حضور دکتر محمود احمدي‌نژاد رئيس جمهوري اسلامي ايران افتتاح شود.

معاون رئيس‌جمهور و رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري در ادامه با اشاره به آثار مثبت راه‌اندازي اين رصدخانه يادآور شد: راه‌اندازي رصدخانه پايش و نظارت آثار فرهنگي و تاريخي و آثار موزه‌اي کشور مي‌تواند به کاهش هزينه‌ها کمک کرده و همچنين برنامه‌ريزي دقيقي به مديران سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري، به‌خصوص معاونت ميراث فرهنگي ارائه دهد.

دکتر ملک‌زاده اضافه کرد: با راه‌اندازي اين رصدخانه مديران معاونت ميراث فرهنگي کشور مي‌توانند در هر لحظه آثار، ابنيه و اماکن فرهنگي و تاريخي کشور و همچنين آثار موزه‌اي کشور را رصد کنند.

معاون رئيس‌جمهور در بخش ديگري از صحبت‌هاي خود با اشاره و تاکيد بر خدمت‌رساني هر چه بهتر به مردم و مراجعه‌کنندگان به سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گفت: «ميز خدمت» از همين امروز در تمامي بخش‌هاي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري کشور در تهران و تمامي استان‌ها راه‌اندازي خواهد شد.

دکتر ملک‌زاده با بيان اين که راه‌اندازاي «ميز خدمت» به ارائه خدمات هر چه بهتر در سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري و پاسخگويي به مردم منجر خواهد شد خاطرنشان کرد: هيچ مراجعه‌کننده‌اي نبايد بدون دريافت پاسخ مناسب از سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري خارج شود.

رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري در بخش ديگري از صحبت‌هاي خود با اشاره به اين که موضوع ميراث معنوي و آثار مرتبط با موضوعاتي مانند محرم و عاشورا مورد توجه و تاکيد دولت نهم و دهم است ادامه داد: به عنوان مثال در حالي که تنها 45 پرونده عاشورايي در فهرست ميراث معنوي کشور به ثبت ملي رسيده بود در 2 هفته گذشته 140 پرونده آيين عاشورايي در فهرست ميراث معنوي به ثبت ملي رسيد که نشان‌دهنده توجه و اهميت دولت محترم به موضوع آيين‌هاي عاشورايي و ميراث معنوي است.

معاون رئيس‌جمهور و رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري با اشاره به رونمايي از ثبت اين آيين‌هاي عاشورايي توسط دکتر محمود احمدي‌نژاد در ساري افزود: بنا بر دستور رياست محترم جمهوري اين آيين‌هاي عاشورايي به صورت يک دايرةالمعارف کامل به زبان‌هاي خارجي مختلف ترجمه و به کشورهاي گوناگون ارسال خواهد شد.

وي همچنين خواستار ارسال اين دايرةالمعارف به سازمان جهاني جهانگردي (UNWTO) شد.

دکتر ملک‌زاده با اشاره به توصيه‌هاي امام راحل(ره) در خصوص صدور فرهنگ و انقلاب اسلامي ايران به ساير کشورهاي دنيا اضافه کرد: تهيه، تدوين و ارسال اين دايرةالمعارف در کشورهاي مختلف در راستاي توصيه امام بزرگوارمان در زمينه صدور فرهنگ و انقلاب اسلامي ايران است.

معاون رئيس‌جمهور و رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري در بخش‌هاي ديگري از صحبت‌هاي خود توضيحات، رهنمودها و توصيه‌هايي را به منظور توسعه سياست‌ها، اهداف و برنامه‌ريزي‌هاي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري به معاونين، مشاورين و مديران کل ستادي و مديران کل و معاونين استان‌ها ارائه کرد.

دکتر ملک‌زاده در بخش مهمي از صحبت‌هاي خود با اشاره به لزوم توجه هر چه بيشتر به آيين‌هاي معنوي و ميراث فرهنگي ايران بزرگ خاطرنشان کرد: در کنار ابنيه و آثار تاريخي و فرهنگي کشور، «مرام و عزت ايراني» نيز مي‌تواند به عنوان يک ميراث مهم جهاني ثبت شود.

رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري يادآور شد: روش، راه و منش ايراني مي‌تواند هويت‌ساز باشد که اين موضوع در سفر اخير پر خير و برکت مقام معظم رهبري به خراسان شمالي نيز مورد تاکيد ايشان قرار گرفت و معظم‌له به اين موضوع توجه کردند.

وي ادامه داد: کار و تلاش و خدمت‌رساني به مردم اولويت مهمي است که در اين سازمان بايد مورد توجه قرار گيرد.

وي خاطرنشان کرد: به لطف حضرت ولي‌عصر (عج) و توسط مديريت‌هاي قبلي اين سازمان فعاليت‌هاي بسيار خوبي انجام شده که اين فعاليت‌ها بايد با قوت و قدرت بيشتري ادامه يابد.

معاون رئيس‌جمهور خاطرنشان کرد: کار در سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري بايد به صورت شبانه‌روزي دنبال شود و از بروکراسي‌هاي اداري و طرح‌ها و برنامه‌هايي که جنبه ملي ندارد پرهيز شود.

دکتر ملک‌زاده افزود: برنامه‌هايي که در سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري دنبال مي‌شود بيشتر بايد برنامه‌هاي ملي و بين‌المللي باشد تا اين طرح‌ها و برنامه‌ها به يک فرصت تبديل و اين فرصت نيز به يک بسته خدمت‌رساني به مردم تبديل شود.

وي خاطرنشان کرد: با اولويت‌بندي در استان‌ها بايد فعاليت خود را ادامه داد که در اين ميان استان خراسان رضوي به لحاظ موقعيت بي‌نظير شهر مشهد مقدس در حوزه گردشگري زيارتي و گردشگري سلامت از جايگاه بسيار ارزشمندي برخوردار است.

دکتر ملک‌زاده افزود:‌ سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري با تمام دستگاه‌ها در ارتباط و تعامل است و در عين حال با تمامي مردم نيز در ارتباط است و مي‌تواند در ايجاد نشاط، شادابي و آرامش جامعه نقش اصلي را داشته باشد.

رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري ادامه داد: از معاونت‌هاي تخصصي مي‌خواهم تمام اولويت‌هاي اساسي با نگاه ملي و بين‌المللي هر چه سريعتر برنامه‌ريزي و اجرا شود.

وي در ادامه به ثبت جهاني آثار ملموس و ناملموس ايران اشاره کرد و افزود: پيشنهاد من اين است که ثبت جهاني آثار ايران به عنوان يک رويداد مهم در تقويم رسمي کشور نيز ثبت شود.

وي با تاکيد بر گراميداشت ثبت جهاني اين آثار ادامه داد: نبايد براي ثبت جهاني اين آثار تنها يک مراسم نکوداشت برگزار کرد بلکه در هر سال بايد براي ثبت جهاني هر يک از اين آثار يک مراسم نکوداشت برگزار شود.

رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري در ادامه صحبت‌هاي خود با بيان اين که در حال حاضر بيش از 30هزار اثر ثبت شده در ايران وجود دارد يادآور شد: حراست و حفاظت از اين آثار و مرمت آن‌ها بودجه زيادي مي‌خواهد که از توان سازمان ميراث فرهنگي کشور خارج است بنابراين يکي از راهکارهاي مهم در اين خصوص ورود بخش خصوصي و مشارکت مردم با استفاده از در نظر گرفتن مشوق‌هاي مردمي است.

وي خاطرنشان کرد: سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري بايد تنها در اين حوزه نظارت و مديريت ابنيه و آثار ثبت شده در ايران را به مردم واگذار کند.

دکتر ملک‌زاده با بيان اين که در طول تاريخ همانگونه که اين بناها توسط مردم ساخته شده است حراست و حفاظت از آن‌ها را نيز مردم بر عهده داشتند افزود: امروز نيز مردم و بخش خصوصي بايد به حفاظت و مراقبت از اين آثار بپردازند چرا که مردم ايران مسووليت‌پذير هستند.

وي در بخش ديگري از صحبت‌هاي خود با تاکيد بر راه‌اندازي هر چه سريعتر رصدخانه پايش و نظارت آثار فرهنگي و تاريخي و آثار موزه‌اي کشور به مديران استان‌ها دستور داد: هر چه سريعتر اطلاعات داده‌اي مورد نياز براي راه‌اندازي اين رصدخانه را به سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري ارائه دهند.

دکتر ملک‌زاده همچنين در ادامه صحبت‌هاي خود بر تعامل هر چه بيشتر مديران سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري با رسانه‌ها خصوصا رسانه ملي تاکيد کرد.

معاون رئيس‌جمهور و رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري با اشاره به نزديک شدن به فصل بهار و فرارسيدن عيد نوروز بر آماده‌باش کامل مديران، معاونين، مشاورين، کارشناسان و کارکنان اين سازمان براي ارائه خدمات هر چه بيشتر به مردم در تعطيلات نوروز تاکيد کرد.
/108

انتهای پیام/

کد خبر 1391092930