لزوم اطلاع‌رساني گسترده براي معرفي توانمندي‌هاي گردشگري کشورهاي اسلامي

به گزارش ميراث‌آريا(chtn)، «محمد نهاونديان» در سومين کنفرانس بين‌‌المللي گردشگري سلامت کشورهاي اسلامي در بيمارستان فوق تخصص رضوي مشهد، اظهار داشت: ضعف در حوزه بازاريابي و اطلاع‌رساني از ظرفيت‌ها و قابليت‌ها، مهمترين مانع توسعه گردشگري سلامت در کشورهاي اسلامي است.

وي افزود: گردشگري سلامت شامل زنجيره‌اي از خدمات مي‌شود که بايد تمامي حلقه‌هاي زنجير را در نظر گرفت و مفقود بودن تنها يک حلقه تمام زحمات و تلاش‌ها را بي‌نتيجه مي‌کند.

نهاونديان با تاکيد بر اين‌که ارتباط و تعامل ميان بخش دولتي و بخش خصوصي يکي از اين حلقه‌ها است،گفت: بخش‌هاي دولتي بايد سياست‌‌گذاري و نظارت و بخش خصوصي تصدي‌گري را در گردشگري سلامت براي خود تعريف کنند و اين يعني حلقه مفقوده توسط سياست‌گذاري دولت و تصدي‌گري بنگاه‌هاي اقتصادي بخش خصوصي تقويت شود.

اين مقام مسوول، ايجاد فضاي رقابتي را در توسعه گردشگري سلامت امري مؤثر دانست و اظهار داشت: براي توسعه گردشگري سلامت بايد فضاي رقابتي ايجاد کنيم ولي مهمترين نکته اين است که از رقابت مخرب که سبب سرکوبي کشورهاي همجوار و مسلمان مي‌شود، بپرهيزيم.

وي نقش بخش‌هاي خصوصي و اتاق‌ها را در توسعه گردشگري سلامت بسيار مهم بر شمرد و گفت: تبليغات منفي برخي کشورها نبايد سبب ايجاد حس عدم اعتماد در روابط کشورهاي دوست و همسايه شود و کشورهاي اسلامي در پر کردن حلقه مفقوده توسعه روابط نياز به اتحاد و همکاري دارند.

نهاونديان با بيان اين‌که کشاورزي، صنعت و خدمات سه بخش مهم در اقتصاد هر کشور محسوب مي‌شوند، گفت: اين سه بخش در توسعه يافتگي اقتصاد کشورها نقش اساسي ايفا کرده و کشورهاي اسلامي نيز بايد با توسعه خود در بخش خدمات سهم بالايي از اين توسعه يافتگي بگيرند.

وي با اشاره به آسيب‌هاي کشورهاي جهان سوم و کشورهاي اسلامي در بخش اقتصادي ، افزود: بايد اقتصاد و به ويژه بخش خدمات تکيه بر مبناهاي واقعي داشته باشد و اگر اين مبناها واقعي و ريشه در طبيعت جامعه نداشته باشد، آسيب‌پذيرتر هستند.

ر‌ئيس اتاق بازرگاني صنايع، معادن و کشاورزي ايران کشورهاي عضو اکو را يکي از مؤثرين بخش‌ها در زمينه توسعه و ارتقاي روابط ملل اسلامي دانست و اظهار داشت: کشورهاي اسلامي ظرفيت عظيمي در حوزه گردشگري و به ويژه بخش پزشکي دارند.

نهاونديان تصريح کرد: اکو در توجه به توسعه روابط کشورهاي اسلامي به ويژه در حوزه بهداشت و درمان کمرنگ ظاهر شده و امروز خواستار نگاه ويژه کشورهاي حضور يافته عضو اکو در اين کنفرانس به مقوله توسعه روابط ملل اسلامي هستيم.

وي گفت: براي مثال روابط ميان کشورها در بخش صاحبان صنعت، تجار و کارآفرينان و گردشگران سلامت ضعف زيادي در بخش ويزا (رواديد) و عدم تسهيلات عبور و مرور دارد و اين از حوزه کشورهاي عضو اکو بايد به دقت مورد بررسي قرار گيرد.
الف/117

انتهای پیام/

کد خبر 139109302