امير کبير جزو مقامات بلند مرتبه‌ فسادناپذير تاريخ است

به گزارش ميراث آريا (chtn) ، معتضد که در حضور رئيس‌جمهور و دکتر ملک‌زاده، رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري سخن مي‌گفت با بيان اين مطلب افزود: تاريخ دقيقي از تولد امير کبير در دست نيست ولي بر اساس سفرنامه سياحان امير کبير حدود سال‌هاي 1318 تا 1320 متولد شده و حدود 50 سال عمر کرده است يعني بين سال‌هاي 1801 تا 1850 ميلادي مي‌زيسته است.

وي افزود: زمان امير کبير همزمان با تحولات ژاپن بود به گونه‌اي که دارالفنون ايران 16 سال زودتر از دارالفنون ژاپن تاسيس شد.

اين مورخ در رابطه با خلقيات امير کبير بيان کرد: امير کبير از نظر اخلاق بسيار فوق‌العاده،‌ صادق، متواضع و با نگاهي نافذ بود.

اين مورخ در رابطه با ساير خدمات امير کبير اظهار داشت: امير کبير در زماني که ايران حدود 5/8 ميليون جمعيت داشت آبله‌کوبي ( واکسيناسيون ضد بيماري آبله) را اجباري کرد.

اين مورخ جمعيت فعلي ايران را در طول تاريخ کشور بي‌نظير خواند و گفت: هيچ‌وقت در تاريخ 2 هزار و 500 ساله ايران جمعيت کشور ما به 76 ميليون نفر نرسيده است که نشان‌دهنده بهداشت بالا و سلامت مردم است.

معتضد در رابطه با سياست خارجي امير کبير اظهار داشت: امير کبير در سياست خارجي اعتدال داشت و معتقد بود با کشورهايي که ضد کشور ما اقدام نمي‌کنند بايد همکاري کرد ولي هرگز به خارجي‌ها اعتماد نمي‌کرد.

وي تصريح کرد: تا قبل از امير کبير چيزي به نام ارتش در ايران رواج نداشت و امير کبير ارتش را ايجاد کرد و يکبار گفت: آرزو دارم 17 استاني که از ايران جدا شده‌اند به ايران بازگردند.

معتضد ادامه داد: وي نيروي دريايي غيرنظامي ايجاد کرد و قرار بود در کنار درياي مکران(درياي عمان) نيروي دريايي ايجاد کند.

او افزود: امير کبير بازار تهران را ايجاد کرد و به توليد ملي اهميت مي‌داد از جمله شال‌بافي و سماور سازي را رواج داد.

معتضد در رابطه با شهادت امير کبير نيز بيان کرد: امير کبير پس از 40 روز تبعيد در باغ فين کاشان به قتل رسيد و آرامگاه او در کربلا است و ناصرالدين‌شاه تا پايان عمر بر غم از دست دادن او افسوس مي‌خورد.

الف/120

انتهای پیام/

کد خبر 1391102036