مرمت حسينيه حاج غفار مراغه به پايان رسيد

به گزارش ميراث آريا(chtn)، به نقل از روابط عمومي اداره‌کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي، «تراب محمدي» رئيس شوراي ثبت آثار تاريخي و فرهنگي اين استان افزود: قدمت اين حسينيه به دوره قاجار مي‌رسد که با اتمام مرمت، هم اکنون آماده بهره‌برداري است.

محمدي با اشاره به مرمت‌هاي صورت گرفته در حسينيه حاج غفار خاطرنشان کرد: استحکام‌بخشي و گچ‌کاري ديواره‌ها، احياي‌طنبي، تعويض‌تيرهاي چوبي و ايزوگام سقف از جمله اقدامات مرمتي صورت گرفته در اين مسجد به شمار مي‌رود.

وي پنجره بزرگ اروسي حسينيه حاج غفار را از مشخصه‌هاي زيباي اين بنا عنوان کرد و گفت: اين پنجره که از ازاره سنگي طنبي حسينيه به طول هشت متر تا سقف کشيده شده، يک مدل شمسه 16 تايي است که با يک خورشيد در ميان و کراتي در اطرافش منظومه شمسي را تداعي مي‌کند.

مديرکل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان آذربايجان شرقي، با اشاره به بخش‌هاي مختلف حسينيه يادآور شد: يک طنبي با تاقچه‌ها و گنجه‌هايي در اطرافش، دو طبقه بالايي در اطراف طنبي مياني، چندين اتاق، انباري و شومينه قسمت‌هاي مختلف حسينيه حاج‌غفار را تشکيل مي‌دهند.

محمدي نماي حسينيه را آجري و با تزئينات گچ‌بري عنوان کرد و گفت: اين حسينيه شش گوش با يک ايوان و چهار ستون، توسط مرحوم حاج غفار به شيوه معماري کربلاي معلي ساخته شده است.

وي حسينيه حاج غفار را اولين حسينيه و هيأت شهرستان مراغه عنوان کرد و خاطرنشان کرد: از زمان راه‌اندازي حسينيه تا کنون، در ظهر عاشورا براي بيش از سي هزار نفر از عزاداران و شهروندان در اين مکان غذاي نذري تهيه و پخش مي‌شود.

رئيس شوراي ثبت آثار تاريخي و فرهنگي استان با اشاره به نقش اين حسينيه در برگزاري مراسم و آيين‌هاي مذهبي و عزاداري، يادآور شد: احرام‌بندي و مراسم عزاداري «الله الله حسينا و اينا» در شهر مراغه که اخيرا به عنوان يکي از هفت مراسم عاشورايي آذربايجان شرقي نيز ثبت ملي شد، يکي از مهم ترين آيين‌ها و مراسمي است که همه ساله در روز عاشورا در اين حسينيه برپا مي شود.

محمدي خاطرنشان کرد: مراسم طشت‌گذاري، شبيه‌خواني، عباس‌گويان، سينه‌زني و زنجيرزني از ديگر آيين‌هاي عزاداري مذهبي است که همه ساله با شکوهي هرچه تمام تر در حسينيه حاج غفار شهر مراغه برگزار مي‌شود.
الف/124

انتهای پیام/

کد خبر 139110243