وي با اشاره به پايان عمليات مرمت اين مساجد تاريخي افزود: طي يک سال گذشته با اعتباري ويژه 600 مسجد جامع ثبت شده در فهرست آثار ملي در کشور مرمت و بازسازي شد که اين اقدامات مرمتي در هر مسجد متفاوت بود.
معاون ميراث فرهنگي کشور دفع رطوبت، بامسازي، ساماندهي، کفسازي، استحکامبخشي و احياي بدنهها، ساماندهي تاسيسات الکتريکي، مرمت متعلقات سنگي و کتيبهها، پيبندي، حذف الحاقات نامناسب و مرمت منبرها و متعلقات چوبي را از جمله اقدامات انجام شده دانست.
علويان صدر با اشاره به اينکه مرمت اين مساجد با توجه به ميزان آسيب ديدگي هرکدام از آنها الويتبندي شده است، تصريح کرد: مساجد جامع بخش مهمي از ميراث معنوي کشورهستند که حفظ و حراست از آنها بايد مورد توجه و اهميت قرار گيرد.
معاون ميراث فرهنگي کشورهمچنين در خصوص اهميت مساجد جامع اظهار داشت: از گذشته تا کنون مساجد جامع نقش مهمي در تحولات اجتماعي، سياسي و فرهنگي داشتند به طوري که در طول تاريخ اين اماکن به عنوان پايگاههاي مردمي شناخته ميشدند،علاوه بر آن مساجد جامع الگوي تمام شمول معماري ايراني اسلامي است که تمامي جزئيات هنرمعماري را در خود جاي دارد.
علويان صدر يادآور شد: عمليات شناسايي اين مساجد تاريخي توسط کارشناسان استاني سراسر کشور صورت گرفت و مرمت اين اماکن مذهبي تاريخي نيز با استفاده از منابع مالي ملي تامين شده است.
معاون ميراث فرهنگي کشور افزود: با توجه به اينکه امسال افتخار ثبت جهاني مسجد جامع اصفهان را داشتيم درصدد هستيم مساجد ايراني را در قالب پرونده الحاقي به مسجد جامع ثبت جهاني شده اصفهان اضافه کنيم.
/الف
انتهای پیام/