مکان رخدادها زيربناي فرهنگ هستند/ انقلاب اسلامي ايران بارزترين رخداد تاريخ است

به گزارش ميراث آريا(CHTN)، «مسعود علويان صدر» شب گذشته در همايش رونمايي از مکان رخدادهاي انقلاب اسلامي که با حضور دکتر «محمدشريف ملک زاده» معاون رئيس جمهور و رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري کشور، جمعي از معاونين و مديران ارشد سازمان ميراث فرهنگي کشور، خانواده هاي معظم شهدا وجمعي از خلبانان آزاده نيروي هوايي ارتش جمهوري اسلامي ايران برگزار شد، افزود: مکان رخدادها زيربناي فرهنگ هستند و حفظ و انتقال آن ها از اهميت ويژه اي برخوردار است.

وي اظهار داشت: 29 بهمن سالروز قيام انقلابي مردم تبريز که آغازگرقيام عمومي عليه استبداد و ظلم ستم شاهي در ايران بود را گرامي مي داريم و بر همه شهداي انقلاب اسلامي درود مي فرستيم.

به گفته معاون ميراث فرهنگي کشور،سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري به منظور حفظ و صيانت از ارزش هاي والاي انقلاب اسلامي ايران و ثبت مواريث فرهنگي، تاريخي و معنوي در دو حوزه ملموس و ناملموس اقدامات ارزنده اي داشته که ثبت 15 اثر با گستره 25 اثر تاريخي در سطح جهاني، تدوين پرونده هاي زنجيره اي و ثبت 10 ميراث معنوي از مهم ترين آن ها است.

علويان صدر افزود: نوروز، تعزيه، آئين پهلواني و ورزش هاي باستاني، رديف موسيقي ايراني، فرش فارس، فرش کاشان، لنج سازي و دريانوردي سنتي، موسيقي مقامي بخشي هاي خراسان شمالي، قصه پردازي اجرايي(نقالي) و قالي شويان مشهد اردهال در فهرست جهاني ثبت شده است.

وي خاطرنشان کرد: ارتقا رتبه کشور جمهوري اسلامي ايران از 32 در سال 84 به 14 در سال 91، ايجاد و تاسيس مرکز مطالعات منطقه اي پاسداري از ميراث فرهنگي ناملموس در آسياي غربي مرکزي تحت نظر يونسکو، حضور کارشناسي و تخصصي در مجامع بين المللي به عنوان عضو اصلي کميته هاي بين الدول و استانداردسازي فعاليت هاي مرمتي به ويژه در حوزه آثار جهاني از مهمترين افتخاراتي است که نصيب ايران شده است.

علويان صدر اظهار داشت: ثبت يک هزار و 47 ميراث معنوي از سال 84 که به طور غالب به انديشه ها و افکارهايي اختصاص دارد که جايگاه مديريت فرهنگي و آداب و رسوم و سنت هاي اصيل ايراني را در بر مي گيرد.

وي افزود: انقلاب اسلامي ايران در زمره بارزترين رخدادهاي تاريخ کشورمان است که اتفاقات وابسته به آن در مکان هاي متعدد و متنوعي از کشورمان روي داده و مجموع آن ها انقلاب را به ثمر رسانده است.

اين مقام مسوول ادامه داد: ذکر همين مختصر در باب مکان رخدادهاي انقلاب اسلامي اقدام امروز سازمان ميراث فرهنگي را به بهترين وجه توصيف مي کند و معاونت ميراث فرهنگي مفتخر است که اين ابتکار ارزنده را در دوره دولت ولايت محور دکتر احمدي نژاد و در زمان رياست دکتر ملک زاده در سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري و به عنوان برگي ديگر از کارنامه ثبت آثاربه ملت شريف ايران معرفي کنند.

وي به ويژگي هاي خاص مکان رخدادهاي انقلاب اسلامي اشاره کرد و افزود: مکان رخدادها زيربناي فرهنگ هستند و در شکل گيري هويت فرهنگي يک ملت نقش بسزايي داشته و حوزه فرهنگي يک کشور دامنه نفوذ فرهنگي آن را در وراي مغزها رديابي مي کند.

به گفته علويان صدر، مکان رخدادها موضوع يادآوري مکرر رويدادهاي مهم تاريخي است که نقش تربيتي و سازنده اي در افراد دارد به ويژه رويدادهايي که حاکي از فداکاري، ايثار و از جان گذشتگي در راه خدا است.

معاون ميراث فرهنگي کشور تصريح کرد: مکان رخدادهاي انقلاب اسلامي به خاطر واقعه اي که در جريان انقلاب در آن ها رخ داده حائز اهميت هستند؛ اين مکان ممکن است از آرائه هاي چشمگير معماري عاري باشند و سابقه تاريخي بالايي نداشته باشند با اين حال اين مکان ها کماکان براي مردم محترم هستند و در اين مکان ها روح انقلابي جاري است.

وي اضافه کرد: ثبت مکان رخدادهاي انقلاب اسلامي در حقيقت ثبت همان خاطرات تلخ و شيرين و ثبت مجاهدت ها، از خود گذشتگي ها و ثبت تمام مولفه هايي است که انقلاب اسلامي ايران حاصل جمع آن ها است.

علويان صدر اظهار داشت: هدف از اين اقدام ارتقاي سطح آگاهي هاي عمومي به ويژه نسل جوان در ارتباط با مجاهدت هايي است که پدرانشان در سال هاي انقلاب داشته اند.

معاون ميراث فرهنگي کشور افزود: مکان رخداد مقوله اي است که در عين حال ويژگي هاي هر دو حوزه ملموس و ناملموس را درخود جاي داده و بايستي با يک نگاه ويژه و بنابر دستورالعمل ها و قوانين خاص مورد حفاظت و پاسداري قرار گيرد.

وي خاطرنشان کرد: با ثبت مکان رخدادهاي انقلاب اسلامي اين انتظار از نهادهاي خودجوش مردمي و ارگان هاي دولتي مرتبط مي رود که همه ساله با مراسمي ياد و خاطره اين مکان ها را به نسل هاي جوانتر انتقال دهند و با اجراي برنامه هاي فرهنگي، ادبي و هنري گوناگون در تقويت الفت ميان نسل ها گام هاي موثري را بردارند.
/108

انتهای پیام/

کد خبر 139111309