به گزارش روابط عمومي اين اداره كل حسين عباس زاده با بيان اين مطلب افزود: بدون تردید تنوع قومی و فرهنگی خراسان رضوی سبب پدیدآمدن رفتارهایی آئینی گردیده که در آن نمایش اعتقادات و باورهای قومی نهفته است و به همين جهت موضوع محرم و رویدادهای کربلا در طول تاریخ همواره محملي برای اندیشه ورزی ماهیت آزادگی و حق طلبی در میان مردم هر دوره بوده است.
وي اظهار داشت : از جمله این مراسم مي توان به نخل گردانی روستای فدافن کاشمر اشاره نمود که به صورت جلوه اي از معنویت عاشورایی، توسط ارادتمندان به سید الشهدا (ع) برگزار می گردد و همه ساله طبق سنتی دیرینه با فرارسیدن ماه محرم در شهر کاشمر انجام می شود.
عباس زاده یادآور شد: مراسم نخل گردانی فدافن کاشمر با حرکت دسته جات عزاداری روستای فدافن به سمت شهر کاشمر در عصر روز دوازدهم آغاز می شود که به طور کلی در این مراسم آئین های گوناگونی از جمله نخل گردانی به نمایش گذاشته می شود.
وي با اشاره به اينكه آغاز این مراسم آئینی با آماده سازی نخل انجام می شود و بر روی آن پارچه ها و شالهایی به رنگهای مختلف ، زنگوله شتر، آینه، پرچمهای مذهبی و... نصب می شودگفت : نخل آماده شده در روز هاي تاسوعا و عاشورا بر دوش 28 نفر حمل می شود و در روز دوازدهم طی مراسم ویژه ای به نشانه برگزاری مراسم تشییع پيكر مطهر امام حسین(ع) راهی شهر کاشمر شده و به سمت باغمزار و جوار امام زاده سید حمزه (ع) حرکت می کند.
معاون میراث فرهنگی خراسان افزود: در مراسم نخل گردانی به هنگام حرکت نخل، عزاداران پیرامون آن زنجیر و سینه می زنند و مهارگران هر سمت، ضمن هدایت مراسم مراقبند که نخل از دوش مردم بر زمین نیفتد . دسته هاي اشقیاء ، ذوالجناح و پس از آن حرکت اهل بیت به دنبال ذوالجناح ، ، عماری، حرکت کتل ها، گروه بیل دار و نخل در آخر ديده مي شود.
عباس زاده خاطر نشان كرد:با پيگيري دفترثبت آثارملي اين معاونت و تهیه گزارش تحقیقی و میدانی، این مراسم آئینی با تصویب شوراي عالی سیاستگزاری به شماره 826 در فهرست میراث معنوی کشور به ثبت رسید.
انتهای پیام/