اجرای اقدامات زيربنايي  براي بازيابي شکوه گذشته ربع رشيدي

مدير كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی گفت: ربع رشيدي به عنوان يك شهر دانشگاهي هويت تاريخي و علمي ايرانيان و مردم آذربايجان شرقي محسوب مي شود و با تلاش موثر و بي نظير میراث فرهنگی استان ، در پنج سال گذشته اقدامات اساسي براي بازيابي شکوه گذشته ربع رشيدي انجام شده است.

به گزارش روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی تراب محمدي در حاشیه بازديد از مجموعه ربع رشيدي در تبريز در گفتگو با خبرنگاران ضمن اعلام مطلب فوق افزود: انجام سه فصل كاوش هاي باستان شناسي در سال 87 تا 89 و تملك بيش از سي و پنج هزار متر مربع در اين مدت از جمله اقدامات زير بنايي در اين حوزه است .

وي تاكيد كرد : ربع رشيدي نخستين دانشگاه جهان است كه چهارصد سال پيش از دانشگاه آكسفورد ساخته شده و نشان از اهميت علم آموزي در ميان ايرانيان دارد.

وي اظهار داشت: متاسفانه يكي از موانع اقدامات تكميلي در اين مجموعه مشكل تملك خانه هاي اطراف محوطه و زمين داخل فنس كشي است كه نياز است شهرداري ، سازمان مسكن و شهرسازي و بسياري ديگر از دستگاه هاي دولتي مرتبط براي رفع آن اقدام کنند.

مدير كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي ربع رشيدي را يكي از منحصر بفردترين جاذبه هاي گردشگري استان عنوان كرد و گفت: با تخصيص اعتبارات كافي مي توان طي چند سال اين مجموعه را به يكي از زيباترين و باشكوه ترين آثار تاريخي به جا مانده در ايران تبديل كرد.

محمدي گفت:البته كارهاي مربوط به حفاظت آثار تاريخي حاصل از حفاري هاي ربع رشيدي در اين مجموعه انجام شده هم اكنون نيز به صورت مستمر ادامه دارد .

محمدي با اشاره به اقدامات مرمتي صورت گرفته در اين محوطه تاريخي، اظهار داشت: هم اكنون ساماندهی بخش های مختلف مجموعه، استحکام بخشی، انتظام‌بخشي و اجرای خوانا سازی در كنار دور جديد كاوش هاي باستان شناسي در ربع رشيدي در حال انجام است.

وي تشریح کرد: كاوش های باستان شناسی این مجموعه تاریخی و باشكوه از سال 87 آغاز شده و كارهای مربوط به حفاظت آثار تاریخی حاصل از حفاری های ربع رشیدی در حال اجرا است.

محمدي با اشاره به اقدامات مرمتي انجام شده در اين محوطه گفت: مرمت استحكامات دفاعي شامل سردرب، بارو، برج هاي حفاظتي و برج توپخانه در اين اثر صورت گرفته و مرمت ساير بخش ها در حال انجام است و ليكن تامين اعتبار براي تسريع در ادامه كار ضروري است .

مدیرکل میراث فرهنگی آذربایجان شرقی يادآور شد: در پنج سال گذشته به عنوان يك اقدام ماندگار ، مسيرهاي دسترسي گردشگران به محوطه ايجاد شده و ساخت سرويس هاي بهداشتي و تابلوهاي راهنمايي اجرا شده است .

محمدي اظهار اميدواري كرد: با پايان بخشي از اقدامات رفاهي و ساخت راه دسترسي، در چهار سال گذشته درب اين مجموعه به روي گردشگران همواره باز بوده و به وي‍ژه در تعطيلات عيد نوروز و تابستان گردشگران توانسته اند به راحتي از اين مجموعه تاريخي بازديد كنند.

وي در پايان خاطرنشان كرد :بي ترديد آگاه سازي، بي مهري مردم به آثار تاريخي مانند ربع رشيدي را كاهش مي دهد.
لازم به ذكر است : مجموعه ارزشمند ربع رشيدي در سال 1354 و با شماره 943 به ثبت آثار ملي رسيده است

انتهای پیام/

کد خبر 139210149