ضرورت توجه به کیفیت صنایع دستی

مدیر دفتر آموزش و حمایت از تولید صنایع دستی سازمان گفت: امروزه در صنایع دستی کیفیت مهترین اصل است و باید صنعتگران این مرز و بوم برای رقابت با سایر کشورها به این اصل مهم توجه داشته باشند و صنعتگران صنایع دستی باید با اطلاعات به‌روز آشنا باشند.

به گزارش روابط عمومي مديرکل ميراث ‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان يزد، مدیر دفتر آموزش و حمایت از تولید معاونت صنایع دستی سازمان از نزدیک با مشکلات هنرمندان صنایع دستی یزد آشنا شد.

سبزه میدانی در این بازدیدگفت: شاید برخی از این رشته‌ها بازار نداشته باشند و نخواهیم آن را وارد بازار رقابت کنیم و فقط برای این‌که آن را حفظ کنیم این کارها را انجام می‌دهیم، مانند مخمل‌بافی و زری‌بافی که رشته‌هایی در حال منسوخ‌شدن بودند و ما آنها را احیا کردیم.

این مقام مسئول خواستار آشنایی صنعتگران و هنرمندان صنایع دستی با نحوه، نگرش و طراحی محصولات مختلف شد و ابراز داشت: این امر می‌تواند درآمد فعالان صنایع دستی را افزایش دهد.

وی همچنین از هنرمندان این صنعت خواست همچون نیاکان خود در امر آموزش به نسل امروزی کوتاهی نکنند تا همیشه این صنعت پابرجا بماند.

همچنین سبزه میدانی از کارگاههای ،منبت کاری ،نقشی برروی چرم ، کاشی سنتی ،مرکز آموزش صنایع دستی و کارگاههای شهرستان میبد از جمله زیلو بافی ، سفالگری بازدید کرد.

کیفیت مهترین اصل در صنایع دستی

سبزه میدانی در ادامه سفر به استان یزد در نشستی با مدیر کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان در جریان مشکلات و معضلات هنرمندان صنایع دستی یزد قرار گرفت.

دراین نشست مدیر دفتر آموزش و حمایت از تولید صنایع دستی سازمان گفت : امروزه در صنایع دستی کیفیت مهترین اصل است و باید صنعتگران این مرز و بوم برای رقابت با سایر کشورها به این اصل مهم توجه داشته باشند و صنعتگران صنایع دستی باید با اطلاعات به‌روز آشنا باشند.

سبزه میدانی افزود : برای پیشرفت و رونق این صنعت باید نگاه ما براساس ساختار جدید باشد. زیرا تمام ملت‌ها به دنبال ایجاد تنوع در طراحی و رنگ در محصولات صنایع دستی هستند.

این مقام مسئول تصریح کرد:. رقابت نکردن محصولات صنعتگران و هنرمندان داخلی با محصولات خارجی از مشکلات موجود در این زمینه برشمرد و باید به دنبال تنوع در محصول، طراحی و نوآوری باشیم و هنرمندان صنایع دستی بایدبه دنبال ایجادخلاقیت دراین عرصه باشند.

وی همچنین خواستار آشنایی صنعتگران و هنرمندان صنایع دستی با نحوه، نگرش و طراحی محصولات مختلف شد و ابراز داشت: این امر می‌تواند درآمد فعالان صنایع دستی را افزایش دهد.وحتی در ارزآوری کشور نقش موثری ایجاد کند.

دراین نشست مدیر کل میراث فرهنگی ،صنایع دستی استان:ضمن خیرمقدم به مهمانان گفت :صنایع دستی در استان یزد قدمتی دیرینه دارد و میراث گرانبهایی است که از گذشتگان به ارث رسیده است .و امانتی گرانبها در دست ما برای انتقال به نسل آیند ه هستیم.

شرافت افزود : صنعتگران یزدی ویژگیهای خاصی دارند و برای پیشرفت این روش باید تغییر داد و برای انتقال به نسل آینده باید به تشویق نسل جوان جهت یادگیری این میراث گرانبها پرداخت .

وی گفت : اگر صنایع دستی رونق بگیرد در اشتغال استان سهم قابل توجه ای خواهد داشت و در اقتصاد خانواده ها بسیار موثر خواهد بود و امیدواریم این امر با حمایت دولت تدبیر و امید محقق گردد .




انتهای پیام/

کد خبر 1392102219