حضور بخش خصوصی در حفظ بناهای تاریخی موثر است

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در اقتصاد فرهنگ و هنر با اشاره به تاثیر حضور بخش خصوصی در حفظ بناهای تاریخی اظهار داشت: حضور بخش خصوصی در روند حفظ، احیا و بهره برداری از بناها و اماکن تاریخی باید با تصویب آیین‌نامه‌ها و دستورالعمل‌های قانونی صورت گیرد.

مرتضی کاظمی حضور بخش خصوصی در تمامی عرصه‌ها را موثر و مفید ارزیابی کرد و به میراث آریا(chtn) گفت: اگر حضور بخش خصوصی منطبق با رویکرد مشخص و براساس قوانین باشد به رشد و توسعه منتهی می‌شود.

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در اقتصاد فرهنگ و هنر با اشاره به اینکه میراث فرهنگی به دلیل وجود حساسیت‌ها و ارزش‌های ملی بحثی متفاوت است، تصریح کرد: نفایس ملی قابل واگذاری و بهره برداری‌های شخصی نیستند، در تمام کشورها اداره نفایس بر عهده دولت است اما سایر بناها توسط بخش خصوصی احیا و اداره می‌شوند.

کاظمی یادآور شد: اگر در کشور ما این روند بر اساس آیین‌نامه‌های قانونی و مصوب ایجاد شود، واگذاری اماکن و بناهای تاریخی اثرات و نتایج مفیدی خواهد داشت، نمونه‌های موفقی در این زمینه در استان‌های یزد و اصفهان وجود دارد، بناهایی که پس از مرمت با تغییر کاربری مورد بهره برداری قرار گرفته اند.

وی با تاکید بر اینکه روند احیا و بهره برداری از اماکن و بناهای تاریخی باید متناسب با شرایط قانونی و رعایت مسائل کارشناسی انجام شود، ادامه داد:  این رویه آثار ارزشمندی دارد، یکی از مهمترین فواید این مساله این است که وقتی بخش خصوصی در این حوزه سرمایه‌گذاری می‌کند برای حفظ سرمایه خود دغدغه کافی دارد و نسبت به حفظ و گسترش سرمایه‌اش تلاش می‌کند.

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: چگونگی واگذاری بناها و اماکن تاریخی به بخش خصوصی بسیار حائز اهمیت است، سازمان میراث فرهنگی می‌تواند خانه‌های تاریخی را به منظور راه‌اندازی رستوران‌ها و هتل‌های سنتی زنجیره‌ای واگذار کند، راهکاری که در بسیاری از کشورها عملی شده و نتایج مثبتی داشته است.

کاظمی ادامه داد: سازمان میراث فرهنگی باید در سیاست‌گذاری، تعیین رویکردها و عملکردها به طور جدی حضور و نظارت داشته باشد و این فرصت را به بخش خصوصی بدهد که براساس ابتکار خود عمل کند. 

\n

انتهای پیام/

کد خبر 139301182