احیاء و نجات‌بخشی مسجد 250 ساله شنبدی بوشهر

مسجد شنبدی ، یکی از مساجد بافت تاریخی  - فرهنگی بوشهر مورد بازید استاندار و هیات همراه قرار گرفت.

به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی بوشهر درجلسه ای که در ادامه بازدید در مسجد برگزارشد ، مدیر کل میراث فرهنگی  ،صنایع دستی و گردشگری بوشهر گفت با توجه به اینکه  ماه رمضان و برگزاری مراسم مقابله نزدیک است،اهمیت مساجد بافت دوچندان می شود و با توجه به آسیب وارده به یکی از مساجد بافت تاریخی – فرهنگی جلسه ای را  با حضور استاندار و هیات همراه در مسجد شنبدی واقع در محله کوتی بافت تاریخی فرهنگی برگزار کردند و در آن جلسه تصمیماتی گرفته شد.

 فروزانی در ابتدای جلسه ضمن اشاره به تاریخچه این مسجد  و اشاره به  زمان  آن اززندیه تا کنون، به مشکلات بافت قدیم از جمله وضعیت نابسامان آب، برق و فاضلاب آن اشاره نمود و توجه استاندار به بافت قدیم را فرصتی مغتنم برای رفع مشکلات دیرینه این بافت دانست.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان بوشهر در این نشست گفت: باهدف مرمت و بهسازی ساختمان های بافت قدیم و رونق گرفتن بافت، ساختمان های آن به اشخاص حقیقی و حقوقی واگذار می شود.

محمد ابراهیم فروزانی افزود: بافت تاریخی بوشهر با قدمت 250 سال ارزشمند ترین بافت تاریخی کشور به شمار می رود و این بافت نشان از هویت تاریخی مردم این مرز و بوم است.

وی اظهار کرد: بوشهر دارای چهار محل قدیمی شنبدی، بهبهانی، دهدشتی و کوتی است که هویت تاریخی بوشهر به شمار می رود و هر محل دارای یک مسجد با بافت تاریخی است که قوام این محلات به مساجد آن وابسته است.

فروزانی با بیان اینکه مسجد کوی شنبدی نشست کرده است، تصریح کرد: شبکه آبرسانی چهار محل تاریخی بوشهربا قدمت بالای 40 سال اکنون فرسوده و غیرقابل استفاده است و با شکستگی ایجاد شده سبب از بردن ساختمانها در بافت شده است.

وی با تاکید بر سرعت بخشی اصلاح شبکه آبرسانی بافت تاریخی بوشهر گفت: بی توجهی به این مهم تخریب ساختمان ها و زیرساخت های آن را در بافت به دنبال دارد.

فروزانی بیان کرد: بافت تاریخی شهر بوشهر یک بافت ویژه در کشور است و دارای معماری شهری و ارزشمند و از نظر فرهنگی و تاریخی نیز دارای اهمیت بالایی است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان بوشهر گفت: این بافت تاریخی تنها یک میراث فرهنگی استانی یا ملی نیست بلکه میراثی برای جهان است و اگر اقدامات موثری برای احیای این بافت انجام شود می توانیم آن را به ثبت جهانی برسانیم.

پس از آن استاندار بوشهر در سخنانی  که با مردم بافت قدیم بوشهر داشت، از اهمیت این بافت و برنامه های خود برای احیای آن سخن گفت .

سالاری در سخنان خود با بیان اینکه مشکلاتی که بر اثر نشست‌های ایجاد شده در مسجد بوجود آمده باید برطرف شود ،گفت ، مساجد چهار محل قدیمی بوشهر از جایگاه باارزش تاریخی، هویتی و دینی برخوردارند و  لازم است در حفظ ونگه‌داری این مکانهای مذهبی تلاش شود.

استانداربوشهر در ادامه گفت باید برای برطرف نمودن عامل ترک سقف و قسمتی از آن مسجد سیدالشهدا سریع اقدام نمود تا شاهد فرو ریختن سقف این مسجد و پیش آمدن حادثه‌ای ناگوار نباشیم.

دکتر سالاری در ادامه با تقبل تامین اعتبار بازسازی مسجد سیدالشهدا کوی شنبدی بوشهر، از هیئت امنای مسجد درخواست نمود تا با مشارکت پیمانکار فنی دارای صلاحیت، بلافاصله نسبت به بازسازی این مسجد اقدام نمایند. همچنین به مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر نیز دستور داد که از صبح زود نسبت به تعویض شبکه فرسوده آب رسانی اطراف مسجد که باعث خرابی آنجا و خانه های اطراف شده است، اقدام کند.

استاندار افزود: اعتبارات بازسازی مسجد سیدالشهدا کوی شنبدی بوشهراز محل اعتبارات تملک دارایی استانی، اداره کل اوقاف و امورخیریه، غرامت بیمه ای و مشارکت های مردمی تامین می شود.

استاندار در این جلسه از واگذاری ساختمانهای بافت تاریخی بوشهر به افراد حقیقی خبرداد و تصریح کرد: افرادی که مایل هستند ساختمان‌های این بافت را تعمیر ، بازسازی و مرمت کنند ، ساختمان بازسازی شده در اختیارآنان برای اسکان قرار داده می‌شود تا ضمن حفظ بافت تاریخی رونق مجدد این مجموعه باارزش شاهد باشیم.

برای زنده کردن فعالیت‌های انسانی در بافت تاریخی بوشهر باید ساختمانهای این بافت به انجمن‌های مردم نهاد، ادارات، شرکت‌هاو اشخاص حقیقی واگذار کنیم تا با رونق گرفتن، بافت تاریخی ربوشهررونق بگیرد.

استاندار بوشهربا اشاره به اینکه بخشی از بافت تاریخی بوشهر خالی از سکنه است گفت:  تخریبی که در بافت ایجاد شده ناشی از خالی بودن از سکنه است که باید این مجموعه ارزشمند با رونق مجدد احیا کنیم.
بافت تاریخی –فرهنگی شهر بوشهر در شمالی ترین منطقه شهر و در دماغه قرار دارد .
.

انتهای پیام/

کد خبر 139302268