صنعتگران صنايع دستي با آثار خود نبوغ  اين سرزمين را به جهانيان نمايش مي‌دهند

مدير كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی گفت: هنرمند صنايع دستي روحش را در تحفه صنايع دستي مي دهد كه اين روح نيز برگرفته از افكارو  نبوغ  جامعه هنرمند است  به طوري كه حدود 6 هزار سال پیش وقتی یک ظرف سفال از یک نقطه به نقطه دیگر می‌رفت، گویا نامه‌ای منتقل شده است و مردم از روی نقوش سفال می‌فهمیدند چه پیامی منتقل شده است.

به گزارش روابط عمومي اداره  كل ميراث فرهنگي ، صنايع دستي و گردشگري خراسان رضوي رجبعلی لباف‌خانیکی در مراسم تقدير از پيشكسوتان صنايع دستي كه در خانه ملک مشهد برگزار شد خطاب به هنرمندان گفت : به شما پیشنهاد می‌کنم که برخوردتان با ما، رسانه‌های گروهی و مسئولان دولت یک برخورد طلبکارانه باشد .

وي  ایجاد یک شهرک صنایع دستی را به هنرمندان پیشنهاد کرد و افزود: به نفع شماست كه خواسته هاي خود را قانوني كنيد و با توجه به اينكه تنها دستگاه صنايع دستي ايران سازمان ميراث فر هنگي ، صنايع دستي و گردشگري است شما باید در واقع خواسته‌های خود را قانونی کرده و خود را به سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری وصل کنید.
 
 لباف تصريح كرد:  اگر صنعت را ساز و ساخت در نظر بگیریم، می‌توانیم بگوییم انسان با صنایع دستی انسان شد و اولین نشانه‌های انسانیت که انسان را از حیوان جدا کرد، صنایع دستی بود و انسان با صنایع دستی خود را نشان داد.

وی به رسیدن صنایع دستی به عصر تکنولوژی اشاره کرد و متذکر شد: هنگامی که صنایع دستی به عصر تکنولوژی رسید، یک رنسانس و یک فاجعه رخ داد و آن فاجعه تبدیل صنایع دستی به دو گروه دستی و ماشینی بود.

در خصوص تفاوت بین صنایع دستی و صنایع ماشینی، بیان کرد: در صنایع دستی، هنرمند روح خود را در تاروپود صنایع به جا می‌گذارد و ماندگار می‌کند، اما صنایع ماشینی اینگونه نیست، چراکه ماشین روح ندارد و یکنواخت است.

لباف‌خانیکی، خالق صنایع دستی را کسی دانست که روحش را در سازه‌ای که می‌سازد می‌دمد و عنوان داشت: این روح از جامعه هنرمند سرچشمه می‌گیرد، در نتیجه چیزی که هنرمند مشهدی می‌سازد با خلق اثر هنرمند گرگانی و یا سیستانی متفاوت می‌شود، چراکه جایگاه و خواستگاه‌هایشان با یکدیگر متفاوت است.

همچنين در اين مراسم زهرا محسني پيشكسوت رو دوزي هاي سنتي و مهندس پيش بين رئيس خوشه جواهرات و سنگ هاي قيمتي استان نيز به ايراد سخنراني پرداختند .

در پايان از پيشكسوتان صنايع دستي عليرضا خاكساري، محمود قصابان ، مهدي عباس نژاد، ابراهيم زاده دائمي ، سعيد سرويها و مليحه تمدن تقدير شد .

انتهای پیام/

کد خبر 1393032420