علی مهاجری در گفتگو با میراث آریا(chtn) افزود: استان کرمان 400 هکتار بافت تاریخی و هزار و 100 هکتار بافت فرسوده را در خود جای داده است که این بافت فرسوده همانند تمامی شهرهای کشور دارای طرح جامع و تفصیلی است.
مدیرکل میراث فرهنگی استان کرمان با اشاره به اینکه بافت فرسوده کرمان دارای ارزش تاریخی و معماری نیست، تصریح کرد: حاشیه نشینی در این بخش از شهر کرمان شکل گرفته و ساختمانهای ناهمگون به شکل غیر استاندارد ساخته شده است با توجه به این دلایل، بازسازی و نوسازی در این بخش از کرمان امری طبیعی به نظر می رسد.
مهاجری با تاکید بر اینکه خانه های بافت فرسوده کرمان دارای ارزش تاریخی نیست، یادآور شد: تمامی خانه ها و اماکن تاریخی و فرهنگی که در فهرست میراث ملی به ثبت رسیده است تحت حفاظت و نظارت اداره کل میراث فرهنگی استان است و ما نسبت به هرگونه اتفاقی که برای این اماکن رخ دهد پاسخگو هستیم.
وی ادامه داد: براساس توافق و تفاهمی اداره کل میراث فرهنگی و شهرداری کرمان در صورتی که بنایی به دلیل فرسودگی و احتمال خطر برای ساکنان نیاز به تخریب داشته باشد، این اقدام با هماهنگی و صلاحدید میراث فرهنگی استان انجام می شود.
مدیرکل میراث فرهنگی استان کرمان تصریح کرد: از زمان تحویل اداره کل میراث فرهنگی استان کرمان شاهد هیچگونه تخریبی در بافت تاریخی کرمان نبوده ایم.
مهاجری در پایان گفت: ما مسئول حفاظت و نگهداری از میراث فرهنگی ثبت شده در فهرست میراث ملی هستیم و تخریب خانه هایی که در بافت فرسوده کرمان و با توجه به طرح جامع این شهر باید نوسازی شود در حوزه اختیارات و وظایف میراث فرهنگی نیست.
انتهای پیام/