به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی صنابیع دستی و گردشگری استان کرمانشاه، در این جلسه که در سالن جلسات استانداری کرمانشاه برگزار شد، اصغر میرزایی معاون برنامه و بودجه استانداری کرمانشاه با تاکید بر توجه دولت به توسعه گردشگری و ساماندهی مجموعه های تاریخی، اظهار داشت: مدیریت ارشد استان توجه خاصی به ساماندهی آثار تاریخی از جمله معبد آناهیتا، مجموعه جهانی بیستون و تاق بستان دارد.
وی این نگاه را یک فرصت تاریخی برای مدیریت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه عنوان کرد و گفت: با بهره گیری از همه ظرفیت ها بسیاری از مسائل را در کوتاه مدت حل کنید.
میرزایی توجه به ساماندهی مجموعه تاریخی بیستون را یکی از اولویت های استان برشمرد و از موافقت ضمنی استان با بودجه بیش از 5 میلیارد تومانی مورد نیاز برای ساماندهی فاز نخست این مجموعه در سال جاری خبر داد.
میرزایی همچنین بر احیاء و برپا کردن بافت تاریخی معبد آناهیتا تاکید کرد و گفت: هرگونه طرحی در برنامه ساماندهی این اثر تاریخی باید در راستای باز سازی معبد شکل بگیرد.
وی ضمن موافقت با بودجه مورد نیاز 570 میلیون تومانی مجموعه برای سال جاری، خواستار انجام اقدامات لازم برای تکمیل طرح مطالعاتی منطقه برای فراهم کردن شرایط برپایی معبد تاریخی آناهیتا شد.
معاون استاندار کرمانشاه در ادامه خواستار تکمیل ساماندهی مجموعه تاریخی تاق بستان و فراهم کردن شرایط برای ثبت جهانی این اثر شد.
وی با بیان اینکه مدیریت ارشد استان از ساماندهی تاق بستان حمایت می کند، ضمن موافقت با بودجه 2 میلیارد 295 میلیون تومانی مورد نظر برای ساماندهی این مجموعه از اعلام آمادگی استانداری کرمانشاه برای حمایت بیشتر برای تسریع در روند اجرایی این طرح مهم خبر داد.
علی فعله گری مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه نیز در این نشست با بیان اینکه مدیریت میراث فرهنگی استان با جدیت به دنبال تکمیل ساماندهی مجموعه جهانی بیستون، معبد آناهیتا و محوطه تاریخی تاق بستان است، گفت: مجموعه تاریخی تاق بستان تنها اثر کشور است که در حال حاضر قابلیت ثبت جهانی دارد، گفت: باید استان با یک نگاه ویژه به مسئله تاق بستان بپردازد و شرایط تکمیل پرونده و ثبت جهانی این اثر را فراهم کنید.
وی همچنین معبد آناهیتا را یکی دیگر از آثار ملی استان عنوان کرد که قابلیت ثبت جهانی را دارد.
فعله گری تاکید کرد: در صورت فراهم شدن شرایط ثبت جهانی این دو اثر استان کرمانشاه با برخورداری از سه اثر ثبت جهانی از جایگاه ممتازی در کشور برخوردار خواهد شد.
وی افزود: به طور قطع ساماندهی این سه مجموعه تاریخی کمک چشمگیری به توسعه گردشگری استان خواهد کرد.
وی در خاتمه توجه مدیریت ارشد استان به میراث فرهنگی و توسعه گردشگری را بسیار ارزشمند توصیف کرد و گفت: در صورت تامین منابع مورد نیاز مجموعه میراث فرهنگی استان با جدیت کار ساماندهی این آثار تاریخی را دنبال می کند.
گفتنی است در این جلسه برنامه های یک ساله و سه ساله اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه برای ساماندهی مجموعه جهانی بیستون، معبد آناهیتا و محوطه تاریخی تاق بستان مورد بررسی قرار گرفت.
انتهای پیام/