انجام نخستین فصل مطالعات باستانشناسی تپه فرودگاه خرم آباد

مدیر کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان لرستان گفت: نخستین فصل مطالعات باستانشناسی تپه فرودگاه در روزهای آغازین مرداد ماه سال جاری با هدف باز خوانی و مطالعه توالی دوره های فرهنگی محقق شد.

به گزارش روابط عمومی و اطلاع رسانی اداره کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان لرستان مهاجری نژاد افزود: نتیجه مطالعات انجام شده که به سرپرستی آقای علی سجادی انجام شد نشانگر چهار دوره فرهنگی است.

وی گفت: لایه اول را قبرستانی متعلق به دوره اسلامی (سده اخیر) تشکیل می دهد و لایه دوم را آثاری از دوره تاریخی و لایه سوم که مهمترین و پا بر جا ترین آثار را به خود اختصاص داده است شامل بقایای دیوار های عظیم خشتی و ساختارهای معماری با مصالح قلوه سنگ و ملاط گل است.

علی سجادی سرپرست گروه کاوش تپه فرودگاه خرم آباد گفت: این سازه های عظیم خشتی در راستای محور طولی شمالی جنوبی ساخته شده اند که متناسب با وضعیت زیست محیطی منطقه بوده است.

وی افزود: بخش عمده ای از دیوار ها حرارت دیده است در بخش شمالی تپه و در ترانشه لایه نگاری سازه معماری با ویژگی های خاص پدیدار شده است.

وی تصریح کرد: این فضا به صورت اطاقی با ساختار قلوه سنگ و سنگ لاشه است که در قسمت انتهایی آن سکویی به ارتفاع نیم متر از کف ایجاد شده است.

سجادی افزود: مواد فرهنگی به دست آمده از این فضا را تعدای پیکرک حیوان به شکل قوچ، گاو نر و یک نمونه نادر با سر روباه تشکیل می دهد که با توجه به ویژگی های معماری و مواد فرهنگی ، می توان وجود نیایشگاه کوچکی را در این بخش از تپه متصور شد.

انتهای پیام/

کد خبر 139306168