به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی استان فارس مصیب امیری گفت: با توجه به سستی پی بنا در بخش ضلع شمال شرقی سنگ چینی در پی بنا و استحکام بخشی با استفاده از سنگ لاشه انجام می گیرد. وی همچنین مرمت پلکان شرقی و نیز اندود کاهگل دربخش هایی از قلعه را ازدیگر اقدامات دانست .
امیری اعتبار اختصاص یافته جهت انجام مرمت این بنا را حدود 700 میلیون ریال در سال جاری اعلام کردوافزود متأسفانه به دلیل عوامل گوناگون جوی ، طبیعی و عوامل ناشی از گذشت زمان بستر سنگی مجاور پی بنا دچار فرسایش و سستی شده که به ویژه در نمای بیرونی ضلع شمال غربی بیشتر دیده می شود.
امیری به اقدامات مرمتی و حفاظتی از بنا در سالهای اخیر نیز اشاره کردو گفت : بدنه خارجی نمای ضلع شمالی گنبدخانه نیازبه مرمت و بهسازی داشته است و همچنین شکاف هایی دراین بخش به مرور زمان ایجاد شده بود که نسبت به دوخت و دوز و مرمت آن ها اقدام شده است و بخشی از بنا با توجه به ریزش سقف نیازبه پوشش استحفاظی داشت که پوشش استحفاظی آن به اجرا در آمد.
وی همچنین افزود: به منظور جلوگیری از هوازدگی مصالح پی و صخره سنگی بستر پی دربخش ضلع شمالی قلعه، نیاز به ایجاد یک دیوار محافظ بود که این عملیات نیز در سال گذشته به اتمام رسید. امیری اجرای کاهگل بخشی از پشت بام را نیز از دیگر اقدامات انجام گرفته در گذشته دانست وگفت : این پروژه مرمتی جمعاً با اعتباری بالغ بر 600 میلیون ریال تحقق یافته است.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: مرمت برخی از بخش های اضطراری در قسمت های مختلف بنا نیز ازدیگر برنامه هایی بوده است که در سال گذشته با دراختیار گذاشتن مصالح مورد نیاز توسط کارشناسان و استاد کاران سازمان و به صورت امانی انجام گرفت.
وی در پایان اظهار داشت : قلعه دخترنیاز به استحکام بخشی سازه ای دارد که برای این اقدام نیاز به طرح جامع مطالعاتی و اختصاص اعتبارات کافی است .
انتهای پیام/