مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی وگردشگری خراسان شمالی به اتفاق فرمانداران شهرستان گرمه و جاجرم و نماینده وزارت خارجه ،اعضای شورای شهر سنخواست وکارکنان میراث فرهنگی از محوطه چلو شهرستان جاجرم بازدید کردند.
به گزارش روابط عمومی میراث فرهنگی صنایع دستی گردشگری خراسان شمالی،سویدانلویی که به منظور بررسی مشکلات محوطه چلو به اتفاق مسئولین استانی در آن منطقه حضور داشت ضمن اشاره به نقش کاوشگران وباستان شناسان در محوطه گفت: برای جذب گردشگر خارجی ومعرفی تمدن اسلامی و بهره مندی از توان متخصصان از مجموعه باستان شناسان داخلی وخارجی استفاده می کنیم.
سویدانلویی در خصوص حفاظت از منطقه نیز گفت: باتوجه به حفاظت فیزیکی که توسط نیروهای خدوم یگان حفاظت انجام می شود قصد داریم تمامی مناطق ثبت شده تاریخی را نیز به سیستم حفاظت الکترونیکی مجهز کنیم.
وی باتاکید بر نقش میراث فرهنگی در جهت جذب گردشگر و درآمد بالای کشورهای خارجی از این بابت بر کنجینه های تاریخی استان اشاره داشت وافزود ارزیابی های این اداره کل جهت ایجاد پایگاه میراث فرهنگی در این منطقه در حال بررسی است که در صورت توافق سازمان مرکزی پایگاه میراث فرهنگی ایجاد می شود.
مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی وگردشگری خراسان شمالی در خصوص تعیین تکلیف اراضی اشخاص ابراز امیدواری کرد با پیگیری های انجام شده وموافقت فرماندارجاجرم روند واگذاری زمین تسریع یابد و زمینهای معوض گرفته شود. ودر زمان کوتاه کشاورزانی که بصورت مشاع زمین دارند اراضی خود را منتقل کند.
معاونت میراث فرهنگی که سرپرستی هیات باستان شناسی را نیز برعهده داشت گفت:آداب مخصوص تدفين در عصر مفرغ، هم زمان با فصل سوم کاوش در محوطه باستاني چلو در شهرستان جاجرم شناسايي شد.
علی اکبر وحدتی افزود: در فصل سوم کاوش باستان شناسي محوطه چلو بر اساس روش ژئو مغناطيس به بررسي منطقه پرداختيم تا ببينيم مناطق مستعد براي کاوش چه مناطقي هستند و بعد از پردازش نقشه در چند روز آينده، مناطق مختلف براي متمرکز کردن کاوش مشخص مي شود.
سرپرست هیات باستان شناسی افزود: اگر نتايج نشان دهد که بخش هاي استقراري هنوز در اين منطقه باقي مانده و بر اثر شخم و فعاليت کشاورزي از بين نرفته است در بافت هاي مسکوني هم مانند گورستان کاوش مي کنيم تا به نوع معماري و راه هاي استقراري موجود در منطقه پي ببريم.
وي با اشاره به اين که در حال حاضر در گورستان عصر مفرغ مستقر هستيم و براي شناخت بهتر آداب تدفين و شيوه هاي خاکسپاري و مراسم ويژه کاوش ها را ادامه داديم و توانستيم بخشي از آداب تدفين را بازسازي کنيم، تصريح کرد: در آن دوران، آداب مخصوصي وجود داشت به گونه اي که جهت تدفين به شکل شرقي و غربي و نشان دهنده يک ايدئولوژي مخصوص است که ابعاد مختلف آن بايد شناسايي شود. وي به کشف اشياي قابل توجه باستاني و هنري در اين منطقه اشاره کرد و افزود: ظروف سفالي، ابزار مفرغي و پيشکشهايي را در مراسم تدفين آن دوران در نظر ميگرفتند.
کاوش مشترک گروه باستانشناسان ایرانی و ایتالیایی با نظارت مستقیم پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از سال 90 برای مدت پنج سال در این منطقه آغاز شده است.
محوطه باستانی چلو با توجه به جایگاه مطالعاتی و اهمیت فرهنگی آن در سال 1386 در فهرست آثار ملی به شماره 21292 به ثبت رسیده است
انتهای پیام/