به گزارش روابط عمومي اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان سمنان،«حمیدرضا حسنی» اظهار داشت: در این مرحله از مرمت، کار سبکسازی، تعویض تختهها و آجرفرش بام قسمت شاه نشین و نیز آجرنمای جانبی آن آغاز شده است.
وی با بيان اينكه قدمت این تکیه مربوط به دوره قاجار است، گفت: اين بناي تاريخي در سال 1380 به شماره 3997 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
حسنی افزود: بناي قديمي تکیه شامل يك حياط مركزي است كه داراي دو ورودي شمالي و جنوبي است و ورودي جنوبي با انجام تزئينات، كتيبه گچي و پيشاني چوبي كه با آجر كاري و كاشي كاري مزین شده از اهميت بيشتري نسبت به ورودي شمالي برخوردار است.
وي گفت: شاه نشين ها روي ورودي هاي شمالي و جنوبي چند پله بالا تر از كف طبقه اول قرار دارند و شاه نشين طبقه اول داراي سه ستون با سر ستون مقرنس كاري شده در طرف حياط است و احتمالا در گذشته محل استقرار مقامات در زمان برگزاري مراسم تعزيه و عزاداري بوده است.
وی افزود: به دلیل وقوع این تکیه در مسیر بازار قدیم شـاهرود، آن را تکیه \"بازار\" نيز مینامند.
رئیس اداره میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری شهرستان شاهرود با بيان اينكه پوش (چادر) صحن تكيه مربوط به دوره قاجار بوده و در ايام عزاداري از آن برای پوشش صحن استفاده می شود، گفت: نصب زنجیر قطور فلزی برای نگه داشتن پوش از گذشته تا کنون، سبب گردیده که اهالی شهر از آن تحت عنوان تکیه \"زنجیری\" ياد كنند.
پوش نام محلي چادر در شاهرود است.
انتهای پیام/