ارتقای شرایط زندگی اجتماعی در بافت تاریخی شهر یزد

بافت تاریخی هر شهر سندی از هویت آن شهر است که در اعتبار و آینده آن مکان نقشی غیرقابل انکار دارد. شهر یزد نیز با دارا بودن بافت تاریخی منسجم از این قاعده مستثنی نبوده و به این دلیل اعتباری خاص در میان سایر شهرهای ایران دارد.

به گزارش روابط عمومی، اداره کل میراث فرهنگی استان یزد، در جلسه ای که به منظور بررسی ارتقای شرایط زندگی اجتماعی در بافت تاریخی شهر یزد با حضور اعضای کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر یزد، مدیرکل اموراجتماعی و فرهنگی استانداری، مسئولین شهرداری یزد، شهرداری ناحیه تاریخی و اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تشکیل شد دلایل اینکه امروزه زندگی در بافت دچار مشکلات فراوانی شده و کیفیت زندگی در کالبد بناها و بافت تاریخی تنزل پیدا کرده مورد بحث و بررسی قرار گرفت. 

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در این رابطه اظهار داشت: خالی ماندن بناها و ترک بنا توسط مالکان، سوء استفاده از بناهای متروکه توسط افراد معتاد، کمبود خدمات شهری، نداشتن سیستم مناسب جمع آوری زباله، کمبود پارکینگ و عدم وجود وسایل نقلیه عمومی مناسب بافت، کمبود امکانات رفاهی، ورزشی و فرهنگی، فرار افراد بومی و هجوم غیربومی ها، سیمای آشفته تأسیسات شهری در بافت و کوتاه ماندن دست مردم محلی از منافع گردشگری در بافت تاریخی از جمله مواردی است که ساکنین بافت تاریخی را دچار معضل نموده و ضروری است که چاره ای در این رابطه اندیشیده شود.

محمدمهدی شرافت تصریح کرد: بافت تاریخی شهر یزد بافتی زنده است که علاوه بر داشتن بناهای باارزش تاریخی هنوز هم دارای مردمی بومی و بافرهنگ است که روند رو به رشد حضور غیربومی ها موجب شده تا سکنه از لحاظ امنیت و امکانات جدید شهری دچار مشکل شوند و عدم توجه بهنگام می تواند موجبات ویران شدن بیش از پیش را در آینده نزدیک فراهم آورد.

وی افزود: هرچند اقدامات زیادی در جهت آبادانی، حفظ و احیای محلات صورت گرفته ولی اغلب پروژه ها به طور مقطعی و پراکنده بوده و لازم است با نگاهی کلان و با همکاری همه ارگانهای مرتبط برای احیا و آبادانی محلات بافت تاریخی تلاش شود.

 اعضای شورای شهر و حاضرین در جلسه نیز به بیان دیدگاهها و نظرات خود پرداخته و موضوعات ارزشمند بودن بافت تاریخی، ضرورت انجام اقدامات اجرایی، توجه به ضوابط بافت، تشکیل کارگروه، جذب سرمایه گذار، فرهنگ سازی و اطلاع رسانی لازم مورد تأکید قرار گرفت.

شایان ذکر است در طرح پیشنهادی از سوی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مطالعه، بررسی و شناسایی یک محله به عنوان نمونه، تدوین چشم انداز و تعریف اهداف موردنظر، در نظرگرفتن نحوه ارتباط و ایجاد هماهنگی هم افزا بین ارگانهای مرتبط، تهیه نقشه راه و تعریف پروژه براساس محور اقدامات اجرایی و فرهنگ سازی و آموزش عمومی در نظر گرفته شده که مقرر است کارگروه مربوطه تشکیل و ظرف مدت 2 ماه نسبت به اجرایی شدن طرح اقدام شود.

\n

انتهای پیام/

کد خبر 139308102