به گزارش روابط عمومي اداره كل ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري آذربايجان غربي محمدحسن طالبيان در بازدید از بازار تاریخی ارومیه، با اعلام این مطلب اظهار داشت: دولت اعتبار كافي براي مرمت و بازسازي كامل آثار تاريخي را نداشته و بايستي مردم همراهي كنند و با تعامل و همكاري بیشتر، زمينه هاي مشاركت هيئت امنا و كسبه بازار فراهم شود.
وی افزود: مشكل بازار تاريخي اروميه در درجه اول از رعايت نكردن خود مالكين و كسبه بازار ناشي مي شود و بايستي بازاریان متوجه اين موضوع باشند كه نبايد پايه هاي بازار را بتراشند چون در نهايت موجب فرو ريختن طاق ها مي شود.
طالبیان اضافه کرد: بازار محل كسب درآمد بازاريان بوده و بنابراين بايستي در امر مرمت و حفاظت آن مشاركت كنند؛ اگر مشاركتي عمل نكنيم ميراث فرهنگي به تنهايي نمي تواند در این امر نقش بسزائی داشته باشد.
وی افزود: یکی از شروط اصلی تبدیل شدن بازار به پایگاه ملی و ثبت در فهرست میراث جهانی، مشارکت فعال و دائمی بازاریان در امر حفاظت و مرمت آن می باشد و تا زمانی که این امر محقق نشود نمی توان به تبدیل شدن بازار تاریخی ارومیه به پایگاه ملی در سطح کشور امیدوار بود.
معاون میراث فرهنگی کشور با بیان این مطلب که اعتبارات ملی در حوزه مرمت آثار کل کشور چیزی در حدود 800 میلیارد ریال می باشد، افزود: اعتبارات كلي براي مرمت آثار تاريخي بسيار ناچيز بوده و امیدواریم در سال 94 این اعتبارات افزایش یابد اما بهر حال متاسفانه اعتبارات استانی آذربايجان غربي هم در حوزه مرمت آثار تاریخی به نسبت استانهاي ديگر بسيارناچيز بوده و بايستي با عنايت مقامات استاني، اعتبارات استاني در این زمینه افزايش يابد.
او در ادامه گفت: حفاظت و مرمت آثار تاریخی از وظایف ذاتی سازمان میراث فرهنگی می باشد اما بایستی شهرداري و دستگاههاي متولي ذیربط نيز در اين زمينه همكاري داشته باشند.
طالبیان در ادامه در جریان بازدید از مسجد جامع ارومیه نیز با تاَکید بر ضرورت آماده سازی این مسجد برای نمازگزاران ، اظهار امیدواری کرد: شبستان این مسجد كه در دست مرمت مي باشد بزودی آماده شده و بررسي هاي آسيب شناسي و باستان شناسي لازم راجع به شناخت كلي پي و رطوبت موجود در مسجد، آماده شود تا بلافاصله بعد از تهیه نقشه هاي مطالعاتي دقيق، عملیات اجرایی مرمتی در مسجد جامع ارومیه آغاز شود.
\n
انتهای پیام/