تمرکز بر رشته‌های خاص صنایع دستی فارس منجر به رونق این صنعت می‌شود

از 120 رشته صنایع دستی 80 رشته در فارس فعال هستند و برخی از رشته ها در فارس و شیراز از جایگاه ویژه ای برخوردار می باشند که باید باتمرکز خاص برآن ها زمینه لازم جهت ایجاد بازار فروش ، آموزش و پژوهش این رشته ها فراهم آوریم . 

به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی استان فارس مصیب امیری گفت: از جمله این رشته ها می توان به خاتم شیراز ، منبت ، صنایع چوب ، قلمزنی ، دست بافته های داری و ... اشاره کرد که باید این رشته های اصل شناسایی وبرای آن سرمایه گذاری لازم انجام دهیم . 

وی افزود: البته این بدان معنی نیست که سایر رشته های صنایع دستی را فراموش شود بلکه باید برای زنده سازی و احیاء تمام رشته های صنایع دستی و فراهم آوردن شرایط آموزش و پژوهش آن ها نیز گام های موثری برداریم اما وقتی خاتم شیراز درجهان حرف اول را می زند باید تمرکز بیشتری بر آن داشته باشیم .

امیری گفت : برخی از رشته های صنایع دستی متعلق به مناطق جغرافیایی خاصی در سطح شهرستان های استان می باشند مانند منبت آباده که باید تلاش شود با تمرکز بر آن شهرستان ها به طور خاص به این رشته ها پرداخته شودو شرایط جهت آموزش ، تولید ، فرش و در نهایت ایجاد اشتغال در این شهرستان ها فراهم آید تا بتوان به توزیع  عادلانه اشتغال در سطح کلی استان نیزدست یافت. 

امیری با اشاره به ایجاد 1600 شغل درحوزه صنایع دستی در 6 ماهه نخست سال جاری گفت :با ایجاد اشتغال به ویژه در روستاها ، مناطق محروم و نقاط دور افتاده در سطح استان از مهاجرت بی رویه افراد به مرکز استان جلوگیری می شود. 

وی از برنامه های ویژه برای حمایت از تولیدات صنایع دستی گفت : طبقه بندی موضوعی و سرمایه گذاری در رشته های خاص صنایع دستی استان، اختصاص فضای مناسبی برای راه اندازی کارگاه های صنایع دستی ، حمایت از تولیدات صنایع دستی ، آموزش ، پژوهش و ایجاد زمینه لازم برای عرضه و فروش صنایع دستی از سیاست ها و برنامه های سازمان برای رونق صنایع دستی است.

مدیرکل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری فارس با اشاره به تفاهم نامه سازمان با اتحادیه تعاونی های صنایع دستی گفت : براساس این تفاهم نامه فضایی مانند ارگ کریم خانی و آرامگاه حافظ برای فروش و تولید صنایع دستی در اختیار اتحادیه قرار دارد که در تفاهم نامه جدید سعی می شود در کنار فروش برای افزایش تولیدات نیز اقداماتی انجام پذیرد. 
امیری توجه به سلائق گردشگران خارجی ، بازار یابی و پژوهش را از دیگر موارد مهم برشمرد و گفت متأسفانه در حوزه پژوهش کمتر کار شده که تلاش داریم با همکاری دانشگاه ها و سوق دادن پایان نامه های دانشجویان به مباحث صنایع دستی به این موضوع بیشتر پرداخته شود .

وی گفت : باید متناسب با سلائق گردشگران و به ویژه توریست های خارجی صنایع دستی تولید شود به عنوان مثال گردشگران خارجی بیشتر به صنایع دستی کوچک و قابل حمل توجه دارند . 

وی نمایشگاه سراسری صنایع دستی در فارس را که از 14 تا 17 بهمن ماه جاری در شیراز بر پا می شود ،فرصت مناسبی برای شناسایی و نیاز سنجی بازار برشمرد و گفت در این نمایشگاه هنرمندان صنایع دستی فارس  می توانند با تولیدات صنایع دستی دیگر نقاط کشور نیز بیشتر آشنا شوند. 

گفتنی است در این برنامه خبرنگاران از خانه سعادت ( کارگاه قلمزنی ، دواتگری ، خاتم ، چرم و تراش سنگ های قیمتی ونیمه قیمتی ، کاشی هفت رنگ استاد شیشه گرو نمایشگاه سنگ های قیممتی و نیمه قیمتی طاووسیه در پشت باغ دلگشا بازدید کردند. 
 

 

\n

انتهای پیام/

کد خبر 1393101323