خانه های صنایع دستی گامی در جهت توسعه پایدار صنایع دستی کشور

راه اندازی خانه های صنایع ستی از جمله اقدامات معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور در دولت تدبیر امید است که به منظور توسعه پایدار این حوزه و افزایش فضای تعامل و ارتباط هنرمندان و صنعتگران این بخش تاسیس می شود. ایجاد فضایی اختصاصی برای صنایع دستی در هر استان فرصتی مناسب برای هنرمندان، هنرجویان و علاقمندان به صنایع دستی فراهم می آورد تا آنها بتوانند در مرکز اختصاصی حضور پیدا کنند.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری ؛کامران سبزه میدانی مدیرکل حمایت از تولید معاونت صنایع دستی در خصوص اهداف راه اندازی و احداث خانه های صنایع دستی گفت: راه اندازی این فضاها با هدف بسترسازی برای افزایش تولیدات صنایع دستی قابل عرضه به بازار و همچنین فراهم آوردن فضایی مناسب برای افزایش مشارکت و تعامل بین هنرمندان برای افزایش کیفیت تولیدات  شان صورت گرفته است.

وی همچنین در این خصوص افزود: راه اندازی خانه های صنایع دستی و توسعه آنها در سراسر کشور موجب می شود تا دانش آموختگان این رشته در معرض فرصت های شغلی متناسب با تخصصشان قرار گیرند و از رهگذر این فضاها انتظار داریم تا واحد های تولیدی کوچک در نقاط مختلف کشور امکان گسترش و توسعه را پیدا کنند.

مدیرکل حمایت از تولید در باره امکاناتی که خانه های صنایع دستی در اختیار هنرمندان قرار می دهد گفت: طبق برنامه ریزی های صورت گرفته قرار است در این خانه ها، واحدهای ارائه دهنده خدمات عمومی و تخصصی صنایع دستی حضور یابند. امکان برگزاری نمایشگاه های دوره ای صنایع دستی  و فروش آثار و همچنین ارائه فضا به اساتید برای آموزش های تخصصی استاد شاگردی در رشته های مختلف به علاقمندان از جمله این خدمات است.

سبزه میدانی راه اندازی این خانه ها در استان های مختلف کشور را یکی از اهداف مهم معاونت صنایع دستی کشور خواند و بیان کرد: بر طبق برنامه 5 ساله معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی در 31 استان کشور این مراکز راه اندازی خواهد شد و در مرحله نخست این طرح مراکز استان ها یا مناطقی که دارای شرایطی مانند داشتن مراکز آموزش عالی، وجود تقاضا و نیاز از سوی بخش های تولیدی-منطقه ای و نیز حضور چشمگیر صنعتگران و تولیدکنندگان صنایع دستی  بومی را دارا باشند، این مراکز راه اندازی خواهد شد.

وی همچنین اضافه کرد: تا کونو 5 خانه صنایع دستی در استان های سیستان و بلوچستان، همدان، کردستان، خوزستان و خراسان شمالی به طور رسمی افتتاح شده و تا پایان سال جاری این تعداد با افتتاح خانه صنایع دستی استان سمنان و مازندران به 7 عدد خواهد رسید.

این مدیرکل معاونت صنایع دستی در باره موقتی یا دائمی بودن خانه های صنایع دستی و مدیریت آنها اظهار کرد: خانه های صنایع دستی در اماکن تاریخی تحت تملک سازمان میراث فرهنگی راه اندازی شده اند و به صورت  دائمی در اختیار خانه های صنایع دستی قرار گرفته اند. مدیریت مجموعه خانه های صنایع دستی نیز در اختیار معاونت صنایع دستی هر استان خواهد بود و به صورت خودگردان به فعالیت خود ادامه خواهند داد.

انتهای پیام/

کد خبر 139310226