به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری محمد علی فیاضی با حضور در همایش «غارشناسی و حفاظت از آن» که روز گذشته به همت انجمن غار و غارشناسی ایرانیان و با مشارکت سازمان حفاظت محیط زیست و حمایت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و فدراسیون کوهنوردی و صعودهای ورزشی در محل سالن های همایش های پارک پردیسان برگزار شده بود؛ گفت: تفاهم نامه ای در حوزه سرمایه گذاری در مناطق طبیعی منعقد خواهد شد که بیش از 6 ماه زمان برای تدوین و بررسی آن تاکنون سپری شده است. این تفاهم نامه با رویکردی به سوی توسعه پایدار در حال بررسی است.
او تصریح کرد: هرچند هنوز دستورالعمل مشخصی برای ورود به مناطق محیط زیستی نداریم و آسیب هایی وارد می شود، اما دستورالعمل تورهای ورودی به این مناطق را به صورت عام تدوین کرده ایم و حتا برای راهنمایان حرفه ای طبیعتگردی نیز آموزش هایی درنظر گرفته ایم. امید است این آموزش ها مقدمه ای برای برقراری استانداردهایی باشد که در این حوزه در دنیا مورد توجه قرار می گیرد.
به گفته مدیرکل کمیتههای ملی گردشگری، در 31 استان کشور، کارشناسان طبیعتگردی مستقر شده اند و یکی از برنامه های دفتر طبیعتگردی برای آنها، آشناسازی کارشناسان با مناطق 4 گانه محیط زیست بود. در این میان دستورالعمل مناطق چهارگانه توسط سازمان محیط زیست در دو سطح راهنمایان و سرمایه گذاران در کارگروهی خاص شروع شده است که به زودی منتشر خواهد شد.
او با تاکید برآنکه طبیعتگردی بر آموزش و حفاظت از طبیعت استوار است یادآور شد: امید است این برنامه ها منجر به توانمندسازی جوامع محلی و درآمدزایی شود.
فیاضی همچنین به بیش از 2 هزار غار ایران اشاره کرد و گفت: تاکنون حدود 1200 غار شناسایی شده است و غارنوردی در 4 سطح انجام می شود. در این میان غارهایی همچون علیصدر نیز وجود دارند که حتا کودکان نیز قادر هستند برای بازدید از آن بروند.
او همچنین به برگزاری دومین دوسالانه عکس غار اشاره کرد و گفت: دومین دوسالانه عکس غار در 6 بهمن ماه، برترین های خود را خواهد شناخت. این مراسم در سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برگزار خواهد شد و نمایشگاه آن از روز شنبه برپا می شود.
انتهای پیام/