به گزارش روابط عمومي اداره كل ميراث فرهنگي ، صنايع دستي و گردشگري خراسان رضوي محمد حسن طالبيان در مراسم افتتاح فاز اول موزه بزرگ خراسان با بيان اين مطلب افزود: با توجه به ساختمان استاندارد و قابليت هاي ويژه موزه بزرگ خراسان مي توان با استفاده از اين امتياز ويژه جهت ارتباطات پژوهشي ،حفاظت و مرمت اشياء كشورهاي همسايه و تعاملات فرهنگي با ساير كشورها استفاده كرد و با عنايت به ظرفيت هاي خراسان در تبادل اشياء موزه ها پس از موزه ملي، موزه بزرگ خراسان در اولويت تبادل اشياء قرار خواهد گرفت .
معاون ميراث فرهنگي سازمان ميراث فرهنگي صنايع دستي و گردشگري كشور با اشاره به اينكه خراسان نقش مهمي را در دروازه شرقي فلات ايران ايفا كرده گفت: براي آزمايشگاه موزه بزرگ خراسان تاكنون يك ميليارد تومان هزينه در برداشته كه مجهز به پيشرفته ترين دستگاه هاي مرمت اشيا است و تاكنون اشياء زيادي در آن مرمت شده و اين آزمايشگاه آمادگي دارد اشياء مجموعه داران خصوصي را نيز مرمت کند.
طالبيان همچنين تصريح كرد: از آن جایی كه موزه بزرگ خراسان در شهر مشهد واقع شده و ارتباط نزديكي با آستان قدس رضوي دارد از اين پس بخشي از اشياء آستان قدس نيز به صورت اماني در اين محل به نمايش گذاشته خواهد شد.
وي خاطر نشان كرد: تمدن اسلامي بدون خراسان مطرح نمي شود، تنوع سرزمين ، وضعيت جفرافيايي ،كوهسار ها و قنات هاي بي نظير خراسان جايگاه ويژه اي را به اين موزه داده است و وقتي صحبت از دست ابزار هاي سنگي مي شود اشياء كشف رود با 800 هزار سال تخمين زده مي شود كه مي توان دريافت بخشي مهمي از تمدن كهن كشور در خراسان است.
هم چنين رجبعلي لباف خانيكي مدير كل ميراث فرهنگي خراسان رضوي نيز در اين مراسم از زحمات دكتر شيرازي و مرحوم مهندس كازروني تشكر و يادو خاطره آنان را گرامي داشت.
وي هم چنين از تلاش ها و پيگيري هاي رییس سازمان میراث فرهنگی، معاون ميراث فرهنگي، استاندار خراسان رضوي، شهردار و اعضاء شوراي اسلامي شهر مشهد، نمايندگان مجلس و ... قدرداني كرد.
انتهای پیام/