سمینار و همایش باستان شناسی خلیج فارس به منظور شناسایی و معرفی هر چه بهتر خلیج فارس از طرف اداره کل میراث فرهنگی بوشهر، و پژوهشکده برگزار می شود.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بوشهر؛ فروزانی در نشست با معاون سیاسی امنیتی استانداری گفت : اهمیت تاریخی فرهنگی و حتی سیاسی بوشهر چه در گذشته های پیش از اسلام و دوره های اسلامی و بعد اسلام به شکلی به خلیج فارس ربط دارد .
وی افزود : با توجه به اهمیت موضوع نیاز به شناخت بیشتر این خلیج است که بدین منظور ما پیشنهاد یک سمینار باستان شناسی را در منطقه سیراف که یکی از با اهمیت ترین مناطق تاریخی استان است را داریم .
فروزانی در ادامه گفت :با توجه به اهمیت موضوع ما حمایت همه جانبه استانداری را در اجرای این سمینارطالب هستیم .
وی همچنین به یک نشست تخصصی به عنوان پیش زمینه این سمینار اشاره کرد وگفت : ما برنامه ای مبنی برانجام یک نشست تخصصی در همایش دانایی محور با موضوع سمینار بین المللی باستان شناسی خلیج فارس و باستانشناسی زیر آبی راخواهیم داشت و از اساتید فن در این راستا جهت هر چه بهتر برگزار کردن این همایش استفاده خواهیم کرد .
در ادامه حمیده چوبک در نشست با معاون سیاسی استاندار در خصوص اهمیت موضوع خلیج فارس و سیراف گفت : خلیج فارس از مهمترین مناطق جهان است و باید به خوبی این آبراه بینالمللی را به جهان معرفی کنیم.
وی با بیان اینکه سیراف مهمترین سند خلیج فارس است افزود: معرفی بندر باستانی سیراف به جهانیان و تبیین جایگاه این بندر در تجارت و بازرگانی باید در دستور کار قرار گیرد.
چوبک از برگزاری همایش بینالمللی خلیج فارس در بندر سیراف خبر داد و خاطرنشان کرد: این همایش روزبیست و پنجم آذرما ماه سال 1394 به مدت سه روز در بندر باستانی سیراف برگزار می شودکه کمک زیادی به معرفی این بندر خواهد کرد.
چوبک با بیان اینکه باستانشناسی زیر آب از برنامههای این پژوهشکده است اضافه کرد: امیدواریم به دنبال برگزاری همایشهای بینالمللی، بتوانیم کارگاه تخصصی مطالعات و باستانشناسی سیراف را از طریق باستانشناسان زیر آب راهاندازی کنیم که نتایج بسیار خوبی در بر خواهد داشت.
وی با بیان اینکه بوشهر نگین خلیج فارس است گفت: باید این استان و به ویژه بندر باستانی سیراف به خوبی معرفی شوند.
رئیس پژوهشکده باستانشناسی با بیان اینکه در میراث فرهنگی مرکز مطالعات خلیج فارس را راهاندازی کردهایم اظهار داشت: امیدوار هستیم با دعوت از دانشمندان و باستانشناسان مجرب داخلی و خارجی بتوانیم مطالعات خود در حوزه خلیج فارس را گسترش دهیم.
چوبک گفت: باستانشناسان خارجی که در حاشیه جنوبی خلیج فارس کار میکنند، آثاری که پیدا میکنند متعلق به ایران و مربوط به دورههای هخامنشی و پارتهاست و این نشانه حقانیت ایران در خلیج فارس است.
وی از برگزاری همایش بینالمللی باستانشناسی خلیج فارس خبر داد و افزود: برگزاری این همایش برای آذرماه سال آینده، برنامهریزی شده که امیدواریم با تشکیل دبیرخانه همایش و تشکیل کمیتهها، شاهد برپایی بسیار خوب این همایش بینالمللی باشیم.
انتهای پیام/