به گزارش امور فرهنگی و ارتباطات اداره کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری گیلان، سلمان شاه محمدی افزود: بودجه اعتبارات صنایع دستی در بحث حمایتی و پژوهشی نیازمند تقویت است .
وی ادامه داد: بیمه یکی از دلگرمی ها و انگیزه های کاری برای هنرمندان صنایع دستی است که متاسفانه از تیرماه سال گذشته قطع شده است.
شاه محمدی افزود: ابریشم کشی، قفل سازی، چلنگری، چاپ باتیک و چموش دوزی از جمله رشته هایی است که در گیلان روبه نابودی گذارده و در صورت فقدان حمایت، منسوخ خواهد شد.
وی ادامه داد: هر کدام از رشته های فوق در صورت حمایت مسوولان، می توانند در زمینه اشتغال نقش مفیدی ایفا کنند.
وی اظهار کرد: صنایع دستی بخشی از گردشگری فرهنگیست و این گونه از گردشگری به عنوان یک نظام ارتباطی بین مردمی با جلوه های مختلفی از آداب و رسوم، میراث و دیگر تولیدات مادی و زیباشناختی شکل می گیرد و واقعیت وجودی جامعه را بیان می کند.
64 رشته صنایع دستی از 90 رشته موجود فعال است و تاکنون شش هزار و 200هنرمند هنرهای سنتی و صنایع دستی استان بیمه شده اند.
رشتی دوزی، لباس محلی، چادرشب بافی، خراطی، چوب تراشی، گره چینی، نازک کاری، منبت و معرق چوب، کدوی منقوش، حصیربافی، بامبوبافی، مرواربافی، سفالگری، کاشی معرق، مینای خانه بندی، چلنگری، قلمزنی، گلیم بافی، جاجیم بافی، شال بافی، نمد مالی، جوراب بافی، عروسک بافی، قلاب بافی و ... برخی از هنرهای سنتی و صنایع دستی گیلان است.
\n
انتهای پیام/