رسانه، بازوی اطلاع رسانی و فرهنگ سازی صنعت گردشگری

معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ظرفیت های متعدد رسانه  به عنوان بازویی قابل اتکا در امر اطلاع رسانی و فرهنگ سازی را دارای نقشی موثر در توسعه صنعت گردشگری کشور مطرح کرد. 

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مرتضی رحمانی موحد ضمن حضور در روزنامه «جام جم» و دیدار با «مراد عنادی» مدیر مسئول این روزنامه، طی گفتگو با خبرنگار سرویس جامعه گفت: امر آموزش و اطلاع رسانی یکی از سرفصل های اجرایی مهم در معاونت گردشگری به شمار می آید که بهره مندی از ظرفیت های فعالین این حوزه، تشکل ها و تاسیسات گردشگری در کنار توانمندی های رسانه می تواند در شکوفایی و به ثمر نشستن این رویکرد نقش بسزایی ایفا کنند. 

وی با بیان اینکه طی تدابیر اخذ شده در صدد برقراری ارتباط قوی میان فعالین بخش خصوصی این صنعت با مخاطبین آنها هستیم؛ تصریح کرد: بر مبنای این اقدام تشکل ها و صنوف مختلف، دفاتر خدمات مسافرتی، راهنمایان تورو نیز سازمان های مردم نهاد در قالب عناوین مختلف همچون طبیعت گردی، محیط زیست، گردشگری و ... با تعریف اقلام تبلیغاتی و آموزشی انتقال اطلاعات و مفاهیم مورد نیاز به دایره مخاطبینی که با آنها در ارتباط هستند را ایجاد خواهند کرد. 

رحمانی موحد با بیان اینکه این روند کمک موثری به ارتقای فرهنگ، اطلاع رسانی و آموزش از طریق رسانه ها خواهد داشت؛ افزود: همواره در تلاش هستیم از طرق مختلف دانش و اطلاعات گردشگران را افزایش داده و در غنی سازی سفرها تلاش شود. 

معاون گردشگری سازمان همچنین به بازآموزی راهنمایان گردشگری به عنوان مهم ترین حلقه ارتباطی در صنعت گردشگری اشاره کرد و گفت: طبق تدابیر اخذ شده شرکت در دوره های بازآموزی، بهره مندی از دانش آموختگان زبان های خارجی متنوع و نیز تعاملات افزون با صنوف این بخش در راستای رفع چالش ها و موانع موجود  از اولویت های اجرایی پیش رو در فعالیت این بخش از گردشگری به شمار می آید. 

رحمانی موحد درباره سازو کار اجرایی صنعت گردشگری کشور به منظور دستیابی به چشم انداز 1404 گفت: دو برنامه ششم و هفتم توسعه، مهم ترین دروازه های دستیابی به اهداف سند چشم انداز به شمار می آید که سیاست کلان سازمان افزایش سهم گردشگری و تقویت اهمیت و تاثیرات متعدد آن بر اقتصاد است که به یاری تعامل با بخش خصوصی این حوزه در حال انجام است. 

وی همچنین در اصلاح اصطلاح سونامی گردشگران ورودی به کشور اظهار کرد: استفاده از واژه سونامی مناسب نیست و القا کننده تخریب است اما ما با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید و تغییر در دیپلماسی شاهد رشد فزاینده مطلوبی در زمینه ورود گردشگران هستیم که بی شک با تدابیراندیشیده شده به اثرات و ثمرات شایسته ای منتهی خواهد شد. 
رحمانی موحد خاطر نشان کرد: افزوده شدن بیش از 400 تاسیسات به ظرفیت های گردشگری، تقویت و توسعه اقامتگاه های بوم گردی با ارائه مجوز و تسهیلات و نیز ساماندهی خانه مسافرها از مهم ترین گام های برداشته شده در راستای تامین نیاز اقامتی گردشگران به دنبال رشد فزاینده مذکور به شمار می آید.

وی در پایان طرح ارتقای امنیت گردشگران را نیز گامی موثر در این راستا مطرح کرد و گفت: تعیین وظایف، حدود، جهت گیری و دست گیری نهادهای متولی در افزایش و تامین امنیت و آرامش گردشگران دلیلی بر فقدان این نگاه در صنعت گردشگری نبوده  بلکه هدف از تصویب این دستور العمل افزایش و ارتقای مناسبات بین بخشی در مهمان نوازی شایسته از گردشگران بوده است. 

گفتنی است معاون گردشگری سازمان در حاشیه این نشست از تحریریه و واحد فنی روزنامه «جام جم» نیز بازدید و از کوشش این رسانه در راستای فرهنگ سازی و اطلاع رسانی به ویژه در حوزه صنعت گردشگری کشور، تقدیر و تشکرکرد.    

انتهای پیام/

کد خبر 1394020910