مدیر کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی با اشاره به توجه ویژه اصحاب رسانه به مفاخر و میراث ملموس و ناملموس گفت : امروزه ما بیشتر از هر زمانی نیازمند تقویت هویت دینی ، ملی و جمعی خودمان هستیم و با توجه به دغدغه دولت تدبیر و امید برای بهبود زندگی به مفاخر و گرامیداشت آن ها می تواند نقش مهمی در فرهنگ سازی ایفا کند.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی حسین زارع صفت در نشست خبری ستاد بزرگداشت روز ملی فردوسی و خیام با اشاره به تعبیر رهبر معظم انقلاب که دولت پیمانکار و ملت کارفرماهستند اظهار داشت : فردوسی یکی از بزرگترین داشته های ما در زمینه احیائ زبان فارسی است که در این جهت نیاز به گفتمان جمعی و همکاری کلیه دستگاه های اجرایی هستیم تا بتوانیم از ظرفیت تشکل ها و انجمن ها نیز بهره بگیریم تا نخبگان و مفاخر استانی برنامه ریزی کنند و ما خدمتگزار این عزیزان باشیم .
زارع صفت در ادامه به اعلام برنامه های ملی بزرگداشت فردوسی در 25 اردیبهشت پرداخت و افزود : در روز فردوسی میزبان 3 هزار میهمان در فضای آرامگاه هستیم که به صورت رایگان می توانند از این مجموعه بازدید کنند وجمع کثیری از ادب دوستان تاجیکستان نیز در این مراسم حضور دارند.
وی در ادامه تصریح کرد: برگزاری نمایشگاه و کارگاه صنایع دستی، افتتاح فاز 2 مرکز اسناد و کتابخانه آرامگاه فردوسی که دارای 12 هزار نسخه کتاب است که 3 هزار جلدآن متعلق به دکتر اسلامی می باشد ، برپایی نمایشگاه نسخ شاهنامه فلورانس - قدیمی ترین شاهنامه دست نویس فردوسی - در موزه آرامگاه فردوسی ، برپایی نمایشگاه شاهنامه شناسان برگرفته از تصاویر و اطلاعات 15 نفر شاهنامه شناس و شاهنامه پژوه در محوطه آرامگاه فردوسی از میان 50 شاهنامه شناس از مهمترین برنامه های روز فردوسی است .
زارع صفت در ادامه به تعامل انجام شده با آموزش پرورش و بهزیستی برای آشنایی با مفاخر اشاره کرد و افزود: همچنین مراسم نقالی خوانی و شاهنامه خوانی توسط گروهی از گچساران ، ارائه سخنرانی در خصوص شاهنامه و تاثیر آن در اخلاق اجتماعی ، سبک زندگی و هویت ملی و اجرای نمایشنامه رستم و اسفندیار نیز بخش دیگری از مراسم روز فردوسی است .
وی در ادامه با اشاره به اینکه مقبره ها در یک بستر محیطی رشد ونمو پیدا می کنند گفت : باید به گونه های برنامه ریزی کرد تا حیات اجتماعی مناسبی را برای توس تعربف کنیم و مجاورین این اماکن نیز باید توجه ویژه ه ای به مفاخر داشته باشند ،زیرادر مجموعه هایی همچون آرامگاه فردوسی باید همگنی و ارتباط موضوعی با ساکنان برقرار شود تا زندگی ساکنان دچار چالش نشود و در این راستا به بازی برد - برد برسیم تا هم بخش خصوصی ،مردم و میراث فرهنگی همه به بهترین به منافع خود دست یابند .
وی با اشاره به برگزاری شورای احیاء توس تصریح کرد: شورای توس متشکل از رئیس سازمان میراث فرهنگی کشور ، استاندار ، نماینده مشهد در مجلس شورای اسلامی ،تولیت آستان قدس و اداره کل همه زمینه را فراهم نموده اند تا زمیبه ارتقاء کمی و کیفی ارتقاء زیر ساخت های توس فراهم شود.
وی با اظهار خرسندی از اختصاص اعتبار ملی برای توس اظهار داشت : مجموعه توس با تلاش های این اداره کل توانست در ردیف اعتبارات ملی قرار گیرد و بدین وسیله به روند اجرای پروژه های مرمتی سرعت بخشیده می شود.
زارع صفت افزود: مجامع دانشگاهی تریبون اصحاب رسانه هستند و حتی افرادی که نگران تربیت فرزندان خود هستند می توانند از مفاخر استان همچون فردوسی و خیام برای فرزندان خود الگو برداری کنند .
وی در ادامه خواستار تلفیق بین گردشگری زیارت و سایر حوزه ها شد و افزود: در این حوزه نیازمند ارائه طرح های جامع اندیشمندان جهت تلفیق این دو حوزه در مشهد هستیم و برای ماندگاری زائرین باید جریان سازی صورت گیرد
همچنین مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی افزود: خراسان در تقویم 3 روز ملی دارد ، روز ملی عطار خیام و فردوسی که امسال در 23 اردیبهشت صبح و بعد از ظهر در دانشگاه فردوسی همایش علمی پژوهشی در زمینه های فردوسی شناسی و ادب فارسی برگزار می شود و 30 مقاله منتخب به زیور طبع اراسته می شود ،همچنین ساعت 8:30 صبح 25 اردیبهشت در تالار شهید مصلی نژاد در بلوار هنرستان مراسمی توسط سرای فردوسی با حضور راشد محصل ، دکتر مهدخت معین ، دکتر حسن آبادی ، چنگیز مولایی برگزار می شود .
سعید سرابی تصریح کرد: امسال نیز نشان فردوسی این نشان به شخصیت های برتر کشور که تالیفات ویژه ای در شناخت احوال حکیم فارسی هستند اهدا می شود.
وی به کنگره بین المللی شعر توس اشاره کرد و افزود: این کنگره صبح 27 اردیبهشت در آرامگاه فردوسی و شب نیزدر آرامگاه خیام برگزار می شود و در دو کشور دیگر نیز برای اولین بار برگزار می گردد.
سرابی همچنین اجرای مراسم زنگ خیام با عنوان آفتاب صبح نیشابور و برگزاری همایش علمی خیام با حضور وزیر فرهنگ و ارشاداسلامی ساعت 8:30 صبح روز ملی خیام در فرهنگسرای سیمرغ را مهمترین برنامه های روز خیام اعلام کرد.
\n
انتهای پیام/