نخستین جلسه انجمن میراث فرهنگی شهرستان فاروج با حضور فرماندار شهرستان، جانشین مدیرکل میراث فرهنگی، مشاوراجرایی میراث فرهنگی استان و دیگر اعضای انجمن در محل فرمانداری این شهرستان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی؛ امان الله خدمتگزار فرماندار شهرستان فاروج و ریاست انجمن با استقبال از برنامه تشکیل انجمن های میراث فرهنگی در استان و نیز شهرستان های خراسان شمالی میراث فرهنگی را مقوله ای با اهمیت برشمرد که باید با همکاری، همفکری و تعامل بین بخشی و بویژه  مردم پاس داشته شود و برای نسل های بعد حفاظت و صیانت شود.

فرماندار  شهرستان فاروج گفت: تعرض و تهدید خاصی در ارتباط با محوطه ها و تپه ها ی این شهرستان وجود ندارد و مردم شریف فاروج بیش از هر چیزی در انتظار اتفاقات مثبتی هستند که می تواند در ارتباط با این آثار صورت گیرد.

سعادت طلب معاون توسعه مدیریت میراث فرهنگی که بعنوان جانشین مدیرکل در این نشست حضور داشت  نیز  از هماهنگی فاروج و حضور اعضا محترم برای تشکیل انجمن میراث فرهنگی شهرستان فاروج خبر داد و با اشاره به فشرده بودن برنامه تاسیس همه انجمن های میراث فرهنگی  در سطح استان تا 28 اردیبهشت که روز جهانی موزه و هفته میراث فرهنگی است، تشکیل  این انجمن ها را فرصتی غنیمت شمرد.

قدیر افروند مشاور اجرایی مدیرکل اجرای  طرح ضربتی  ملی احیاء انجمن های میراث فرهنگی  روستایی را بر اساس بخشنامه رییس سازمان میراث فرهنگی کشور مهم ارزیابی نمود و در مقایسه اهمیت دو پدیده میراثی چون یک تپه باستانی و یک درخت ارس در جنگلهای خراسان شمالی گفت: در صورت قطع یک ارس کهنسال باید صدها سال بگذرد تا به یک درخت با ارتفاع متوسط برسیم و این خود عمر چندین و چند نسل است چرا که یک تپه باستانی که معمولا چندین لایه تاریخی از یک فرهنگ و تمدن را درخود حفظ کرده است درصورت تخریب به هیچ وجهی قابل تجدید و باسازی نخواهد بود و وجود انجمن ها نقش تاثیرگذاری در حفاظت از آثار تاریخی خواهد داشت.

افروند خاطر نشان کرد با وجود جمعیت معلمان و فرهیخته در سازمان آموزش وپرورش و نیز هزاران  دانش آموز که امید آینده کشور هست و باید هویت فرهنگی تاریخی خود آشنا شوند ضرورت زمینه های تعامل باسازمان میراث فرهنگی احساس می شود و این تعامل با تشکیل انجمن های میراث فرهنگی فراهم شده است.

مشاور اجرایی مدیرکل میراث فرهنگی بیان داشت: امروز هویت فرهنگی همچنان مهمترین دغدغه مردم، علی رغم بسیاری از ضرورت های اقتصادی و حتی سیاسی و اجتماعی است و ما معتقدیم میراث فرهنگی  ایمن کننده آحاد مردم از بسیاری از آسیب های اجتماعی و فرهنگی است. اما به نظر باید نگاه ها به این مقوله ملی ارتقا پیدا کند.

بخشدار  شهرستان فاروج نیز با اشاره به آمادگی و پتانسیل های مردمی موجود در شورای اسلامی  شهرها و روستاها خواستار مشارکت دادن هر چه بیشتر این نهادها در سرنوشت میراث فرهنگی  شهرستان شد.
در پایان جلسه فرماندار شهرستان فاروج احکام اعضای حقوقی انجمن میراث فرهنگی شهرستان را به مدیران دستگاه های مربوطه اعطا کردند..
شایان ذکر است اعضای حقوقی انجمن میراث فرهنگی شهرستان متشکل از شهردار فاروج ، مدیر آموزش و پرورش، رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس شورای اسلامی شهر هستند و چهار عضو هم با انتخاب انجمن به عنوان صاحب نظر و معتمد در این انجمن فعالیت خواهند کرد.        

\n
\n

انتهای پیام/

کد خبر 139402272