از تسبیح بادامی تا فروش صنایع دستی کودکان سرطانی

در سومین روز از نمایشگاه صنایع دستی که مصادف شده بود با روز جمعه، استقبال مردم به اوج خود رسیده بود چراکه ساعت 15 که زمان شروع به کار نمایشگاه بود تقریبا بیشتر پارکینگ پر شده بود و مردم به سمت سالن 8، 9 و 27 سرازیر شده بوند.

به گزارش خبرنگار پارسه، درحالیکه چاقو زنجان، خاتم کاری، اصفهان، گلیم بافی فارس، خراطی مازندران همه از غرفه هایی بودند که بیشترین حجم فعالیت را در روز سوم نمایشگاه پیدا کرده بود، یکی از غرفه هایی که کار متفاوت تری را در میان دیگران ارایه می داد، غرفه تسبیح سازی استان اصفهان بود.

تسبیح هایی با دانه های بادام

محمدثابتی هنرمند اصفهانی در مورد ویژگی های این غرفه گفت: در اینجا تسبیح هایی ساخته و ارایه می شود که همگی از مغز بادام کوهی هستند که با ظرافت حفره ای در آن ایجاد و توسط نخی با الیاف طبیعی آنها را به هم وصل می کنیم.

وی در مورد اینکه چرا از بادام کوهی برای ساخت این تسبیح ها استفاده شده است، توضیح داد: بادام کوهی دانه های روغنی هستند که هرچه از زمان ساخت آن بگذرد دارای جلایی بیشتری می شوند. ضمن اینکه استحکام بیشتر از چوب های معمولی است.

این هنرمند تسبیح ساز اصفهانی با اشاره به ساخت 15 نوع از تسبیح های بادامی اظهار کرد: مدت زمانی که برای ساخت هر تسبیح صرف می شود متفاوت است اما یکی از تسبیح های ظریفی که برای درست کردن یک دانه سالم باید روی حداقل 10 دانه بادام مته کاری کرد تا ظرافت و کیفیت لازم را پیدا کند، حدود 7 ساعت زمان می برد که تا 60هزار تومان نیز می توان آن را فروخت. این درحالیست که همین تسبیح در نمایشگاه صنایع دستی با نرخ 35هزار تومان به فروش می رسد.

کابینت های منبت کاری شده 120 میلیونی

در ادامه بازدید از غرفه های جانبی سالن 8 و 9 یکی دیگر از غرفه هایی که چشم هر بیننده ای را به خود جلب می کرد، مربوط می شد به غرفه منبت استان البرز که «رنجبر» بخشی از کارهای دست خود را در آنجا به نمایش گذاشته بود.

وی در گفت و گو با خبرنگار پارسه با اشاره به تابلو منبت فردوسی، اظهار کرد: این تابلو ماحصل 5 ماه کار بی وقفه است که البته کارهایش به اتمام نرسیده است و در صورت اتمام کار قیمتی حدود 20 میلیون تومان برای فروش آن می توان درنظر گرفت.

این هنرمند کار با چوب در مورد مبلی که در گوشه ای از غرفه قرار داشت، گفت: این مبل متعلق به یک دست مبل ساخته شده با طرح هخامنشی از آثار به جای مانده در تخت جمشید است که شامل 9 عدد مبل به همراه میز نهارخوری آن می شود که با چوب گردو ساخته شده است.

وی در مورد قیمت فروش این مبل دست ساز منبت تصریح کرد: این مبل ها به مبلغ 75میلیون تومان قیمت گذاری شده است که در بازار آزاد تا 100میلیون تومان نیز بفروش می رسد.

رنجبر یکی از مشکلات خود را آشنا نبودن صنعتگران حوزه های مختلف با آثار و هنرش دانست و اضافه کرد: مشکل کار امثال من این است که صنعتگر و هنرمند خوب همدیگر را پیدا نکرده اند چراکه یک اثر یا صنعتی طرح ریزی می شود و یا هنری که این به دلیل نبود ارتباط با یکدیگر است.

وی که شخصا اقدام به معرفی کارهایش به مراکز صنعتی و ساختمانی می کند در مورد یکی دیگر از آثارش توضیح داد: یکی از آثاری که مدتی پیش ساختم، یک تندیس چوبی هخامنشی است با ارتفاع 2.5 متر که روی چوبی با قطر 22 سانتی متر کار شد و طی 11 ماه زمان برد.

رنجبر با بیان اینکه اثر مزبور از نظر ارتفاع در کشور منحصربه فرد است، اظهار کرد: این تندیس که هم اکنون در یک منزل مسکونی قرارگرفته است بلندترین تندیسی است از این نوع که با منبت کاری ساخته شده است.

این هنرمند ساکن کرج با اشاره به منبت کاری یکی دیگر از منازل با طرح هایی دقیق از تخت جمشید، گفت: بنابه درخواست یکی از علاقمندان و طی طرحی دقیق از تخت جمشید، آشپزخانه خانه ای را تماما با چوب با کیفیت منبت کاری کردم که هم از نظر طرح و هم از نظر جنس کار و نوع اجرا منحصربه فرد است.

وی با اشاره به زمان زیادی که برای اتمام این آشپزخانه چوبی صرف شد تا گران ترین آشپزخانه کشور باشد، اظهار کرد: برای این اثر که همه نظر ویژه بود 120میلیون تومان هزینه دریافت کردم که البته 70 میلیون تومان آن صرف هزینه هایی چون چوب، حمل و نقل و هزینه های جانبی آن شد.

رنجبر در پاسخ به این سوال که سالی چند کار اینچنینی برای انجام دادن گفت: سفارش این جور کارهای نفیس به ندرت رخ می دهد به طوریکه حداکثر سالی یکی دوباری چنین درخواست هایی به من ارجاع می شود.

کودکان سرطانی نیز آثارشان را ارایه کردند

از غرفه منبت کار کرجی که گذر کردم کمی جلوتر غرفه دیگری قرار داشت که بالای آن نوشته شده بود که درآمدهای این غرفه به کودکان سرطانی اختصاص پیدا می کند.

ثانیه ای بعد متوجه شدم آثاری که در این غرفه به فروش می رسد مربوط است به کار دست کودکان سرطانی 16 تا 22 سال دختر و پسر ارومیه ای که از طریق موسسه ای به نام کوثر به فروش می رسد.

مسوول این غرفه با بیان اینکه کودکان سرطانی بعد از طی سه ماه دوره های آموزشی زیر نظر اساتید امر اقدام به ساخت صنایع دستی می کنند که هدیه ای که از فروش آنها بدست می آید، صرف همان کودکان مبتلا به بیماری می شود.

وی در مورد هدف ساخت صنایع دستی توسط کودکان سرطانی و فروش آنها گفت: کودکان سرطانی با درگیر شدن برای ساخت محصولاتی دستی تا اندازه ای درد و رنجی که دچارش هستند را فراموشی می کنند و امیدشان قوت می گیرد. ضمن اینکه درآمد حاصل از فروش آنها نیز تا حدودی مناسب است که کمکی است برای کم کردن فشار ناشی از هزینه های وارد شده.

این مسوول غرفه با اشاره به حضور تعدادی از این کودکان سرطانی در نمایشگاه صنایع دستی، با لحن گلایه آمیزی گفت: در یکی دو روز نخست نمایشگاه تعدادی از این کودکان که آثارشان در غرفه ارایه شده بود در غرفه حاضر شدند که متاسفانه با طعنه هایی از سوی بعضی از رهگذران مواجه شدند که ترجیح دادیم برای زیاد نشدن دردهای آنها، دیگر در غرفه حضور پیدا نکنند.

وی البته کمی بعد از شور و اشتیاق کودکان سرطانی برای ارایه محصولاتشان خبر داد و از روحیه تحسین برانگیز بسیاری از آنها گفت.

انتهای پیام/

کد خبر 1394032346